Seyyid Ammar Hekim’den Irak’ın güvenliğiyle ilgili uyarı

  • 02 Temmuz 2018
  • 1.808 kez görüntülendi.
Seyyid Ammar Hekim’den Irak’ın güvenliğiyle ilgili uyarı

Irak Milli Hikmet Hareketi lideri Seyyid Ammar Hekim, ülkede son haftalarda güvenlik konusunda yaşanan olumsuz gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek ”bu süreç Irak güvenliğini bozabilir’ dedi.

İRNA ajansına göre, Hekim, Kerkük’te oy sandıklarının bulunduğu bölgenin yakınında düzenlenen saldırıları kınarken, Irak hükümetinden, teröristlere ülkenin güvenliğini bozma fırsatı vermemesini istedi.

Bilindiği gibi IŞİD’li teröristler, oyların yeniden sayılı eşiğinde dün Kerkük’te oy sandıklarının bulunduğu depoya yönelik iki saldırı düzenlediler.

Sözkonusu saldırılarda 14 kişi yaralanırken, bazılarının durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Bu arada   Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil,   yaptığı açıklamada, kentin Bağdat Yolu semtinde 12 Mayıs’taki genel seçimlerde  kullanılan oyların sandıklar içinde muhafaza edildiği depoya bombalı araçla  saldırı düzenlendiğini ifade etti.

Saldırıyı bir intihar eylemcisinin gerçekleştirildiğini dile getiren  Kamil, park halindeki 10 aracın da yanarak hurdaya döndüğünü bildirirken, “Saldırının amacı depodaki seçim sandıklarıydı, ancak sandıklar herhangi  bir zarar görmedi.” dedi.

Kamil ayrıca, Kerkük’ün farklı bölgelerinde gece iki bombalı saldırı  daha düzenlendiğini, uzaktan kumanda ile gerçekleştirilen saldırılarda can kaybı  olmadığını kaydetti.

Bilindiği gibi Irak hükümeti 21 aralık 2017’de terör örgütü IŞİD’in Irak’ta varlığının sona erdiğini bildirmiş ama teröristlerin bazı kalıntıları ülkenin bazı yerlerinde saldırıları sürdürmek suretiyle varlıklarını koruduklarını iddia etmeye çalışıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.