Seyyid Cafer El-Alevi: Halk Artık Geçici Çözüm Kabul Etmiyor, Al-i Halife Rejiminin Gitmesi Gerekiyor

  • 28 Ocak 2017
  • 1.250 kez görüntülendi.
Seyyid Cafer El-Alevi: Halk Artık Geçici Çözüm Kabul Etmiyor, Al-i Halife Rejiminin Gitmesi Gerekiyor

Bahreyn rejiminin günahsız 3 genci idam etmesinin üzerinden 3 hafta geçiyor ve Seyyid Cafer El-Alevi iran Haber Ajansı ile yaptığı röportajda; Bahreyn rejiminin bir an önce değişmesi gerektiğini vurguladı.

İslam Amel Akımı Liderinin İran Haber Ajansı ile yaptığı röportajdaki konuşmasının satır başları şöyle: “Bahreyn devrimi yeni bir döneme girmiş bulunuyor ve artık milletin isteğini kimse göz arda edemez. Al-i Halife rejimi halk arasında hiç bir meşruiyete sahip değildir ve bu konu halkın çoğunluğunda oldukça kesin. Halk rejimin değişmesi isteklerinden bir adım bile geri çekilmeye hazır değildir. Halk kendi hakkını savunmak için ısrarla hedeflerini takip ediyor ve yakın bir zamanda Allah bu çabaları devrimin başarıyla gerçekleşmesine sonlandıracaktır inşallah. Bahreyn rejimi cinayetlerinden vazgeçmiyor ve artık halkın istediği geçici çözümler değildir, Bahreyn halkı Al-i Halife rejiminin tamamen gitmesini istiyor.”

Seyyid Cafer El-Alevi Bahreyn rejiminin baskılarına değinerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Al-i Halife rejiminin sürekli halkı tutuklaması ve şiddet kullanması fazlası ile artmış bir vaziyette. Rejim artık baskı kurmak için yeni bir yöntem kullanıyor. Al-i Halife rejimi yolları kapatıp, nedensiz yere halkın bir yere gitmesi için zorluyor ve birinin bu konuya itirazda bulunması ardından emniyet güçlerine hakaret etme gerekçesi ile tutuklanıyor. Öte yanda Al-i Halife rejimi halktan şimdiye kadar hiç bildirilmemiş ağır vergiler alarak, halkı ekonomik açıdan da zor durumda bırakmaya çalışıyor.”

İslami Amel Akımının Lideri konuşmasını şöyle sonlandırdı: “El-Dıraz bölgesinin halkı 6 ayı aşkındır kuşatma altında yaşıyorlar ve bu süreçte söz konusu bölgede Cuma namazı yasaklanmıştır. Tüm bu konular, Al-i Halife rejiminin halkın irtibat yollarını kesme çabasında olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu irtibat ve bağlantıları kesme konusunda, rejimin Şeyh İsa Kasım’a karşı gerçekleştirdiği eylemleri örnek verebiliriz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.