Seyyid Hasan Humeyni: Güney Amerika’daki Kurtuluş Hareketleri İran İslam Inkılabından Esinlenmiştir

  • 09 Şubat 2018
  • 1.172 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Humeyni: Güney Amerika’daki Kurtuluş Hareketleri İran İslam Inkılabından Esinlenmiştir

İmam Humeyni (ra) Külliyesi mütevellisi hüccetülislam Hasan Humeyni, Güney Amerika ve İslam dünyasında kurtuluş ilahiyatının oluşması İran İslam İnkılabının etkilerinden kaynaklandığını ifade etti.

Tahran’ın Cemaran Hüseyniyesinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Seyyit Hasan Humeyni, “Dinin toplum ve insanların sosyal yaşamına dönmesi, İran’da İslam inkılabının zaferinden sora gerçekleşti ve bunun etkisini Güney Amerikadan İslam dünyasına kadar kurtuluş ilahiyatında görmek mümkün”diye kaydetti.

Hüccetülislam Hasan Humeyni açıklamasını şöyle sürdürdü: İran İslam inkılabının zaferinden sonra Güney Amerika ve İslam dünyasında tüm nasyonalist hareketler yok olarak yerini İslami hareketlere bıraktı.

Fedakarlığın İran İslam inkılabının dünya çapında etkinliğinin önemli etkenlerinden biri olduğunu kaydeden Hüccetülisalm Hasan Humeyni, İran İslam inkılabının çağdaş tarihte çok geniş alanı etkisi altına aldığı ve sınırların ötesinde geniş değişimlere yol açtığını söyledi.

Hüccetülislam Hasan Humeyi Filistin meselesinin İslam İnkılabı zaferinden önce bir Arap meselesi olduğu, ancak İslam İnkılabı zaferi ardından İslami bir mesele ve harekete dönüştüğünü ve Afganistan’da Sovyetler Birliğinin işgalciliği ile mücadelenin İslami bir harekete dönüştüğünü sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.