Seyyid Hasan Humeyni: Halkın siyasi güç yapısındaki varlığı İslami siyasi düşüncenin erkanıdır

  • 04 Şubat 2018
  • 1.172 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Humeyni: Halkın siyasi güç yapısındaki varlığı İslami siyasi düşüncenin erkanıdır

İran İslam cumhuriyetinin kurucusu İmam Humeyni’nin -ra- torunu, halkın sürekli siyasi güç yapısında hazır bulunmasının, biat ile emri bilmaruf ve nahyi anilmünker gibi iki önemli kurum sayesinde İslami siyasi düşüncenin erkanlarından olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Hüccetülislam Seyyid Hasan Humeyni dün Tahran’da 29. Asya Partileri Daimi Komitesi konferansı kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, partinin çağımızın önemli gereksinimlerinden olmasına rağmen fakat İslami kültürde eskiden beri çeşitli alanlarda işlevli olduğunu belirtti.

Seyyid Hasan Humeyni, insanların eski zamanlarda kendilerince toplumu etkileyebildiklerini fakat günümüz toplumunda yeni yöntemlerin bir kişinin uhdesi dışında olduğunu, bu yüzden bireysel çalışmanın topluca çalışmalardan daha zayıf olduğunu söyledi.

İslam cumhuriyeti kurucusunun torunu ayrıca İran anayasasının parti ilkesini İslam’dan esinlenerek aldığını, inkılabın başından beri partilerin İran’da şekillendiğini, gelecekte de bu partilerin kendi yollarına daha umutlu bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

Doğu Asya’dan batı Avrupa’ya kadar uzanan İpek yolunun sadece ticari alış veriş yolu olmadığını belirten Seyyid Hasan Humeyni bu yolun aynı zamanda kültürel alışveriş yolu olduğunu da belirtti.

Tahran’da iki gün süren 29. Asya Partileri Konferansı Daimi Komitesinin oturumu- ICAPP ve İpek Yolu ikinci özel konferansı, bölgesel ve uluslararası kurumları ve Asya’dan 25 ülkenin 40 siyasi kurum ve parti lideri, genel sekreterleri ve üst düzey yetkililerinin katılımı ile düzenlendi. Konferans dün akşam çalışmalarına son verdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.