Seyyid Hasan Humeyni: İslam Dünyasının Sorunlarından Kurtulmasının Tek Yolu VAHDET

  • 04 Haziran 2015
  • 867 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Humeyni: İslam Dünyasının Sorunlarından Kurtulmasının Tek Yolu VAHDET

Rahmetli İmam Humeyni’nin torunu Hüccetülislam Seyyid Hasan Humeyni, başta Irak, Suriye, Yemen ve Bahreyn olmak üzere İslam dünyasının halihazırda içinde bulunduğu durum ve şartların kaygı verici olduğunu söyledi.
Hasan Humeyni, İmam Humeyni’nin (r.a) vefatının 26. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma merasiminde yaptığı konuşmada, bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu sorunlardan kurtulmasının tek yolunun müslümanlar arasında vahdet olduğunu söyledi.
Hasan Humeyni, İran İslam inkılabını muhabbet ve kardeşlik inkılabı olarak nitelerken, ama bugün İran’ın yanı başında dış güçlerin desteğinde ve özellikle de siyonistlerin hizmetinde ve emrinde İslam adına faaliyet gösteren terörist grupların varlığı ve onların cinayetlerinin İslam dünyası açısından esef verici ve facia olduğunu söyledi.
Mürteci, gerici ve diktatör rejimlerin bugün bölgeyi ciddi bir çatışma ve facianın eşiğine getirdiğine dikkat çeken Hasan Humeyni, bunların asıl hedefinin müslümanlar arasında kardeşliği ortadan kaldırmak olduğunu zira bu hedeflerinin zaten uygulamada görüldüğünü söyledi.
Bugün İmam Humeyni’nin rıhletinin 26. yıldönümü merasimine İran’ın devlet ve askeri erkanının yanı sıra halkın çeşitli kesimlerinden çok büyük kitleler katılırken, ayrıca 45 ülkeden onlarca basın mensubu da yer aldı.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.