Seyyid Hasan Humeyni, Sarayova’da Bosna Hersek’li yetkililerle görüştü

  • 17 Eylül 2017
  • 1.154 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Humeyni, Sarayova’da Bosna Hersek’li yetkililerle görüştü

Seyyid Hasan Humeyni, Bosna Hersek’e yaptığı ziyarette bu ülkenin dini alimler başkanı, cumhurbaşkanlığı şurası müslüman üyeleri ve dinler konseyi üyeleriyle ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

İRNA’nın haberine göre, Bosna Hersek dini alimler başkanı Hüseyin Kavazviç sözkonusu görüşmede, İran İslam cumhuriyetinin Bosna savaşının en zor yıllarında Bosna’lılara yaptığı yardımları ve destekleri takdir ederken, ”İmam Humeyni’nin liderliğindeki İslam inkılabı her zaman Bosnalı müslümanlar için ilham kaynağı olmuştur ve bu ülkenin müslümanları bu inkılaptan  direniş gibi önemli dersler almışlardır’ dedi.

Bosna Hersek başkanlık şurası üyesi Bakır İzzet Begoviç de, sözkonusu görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti ile her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Bu arada Müslüman toplumu, Ortodoks Hrıstiyanlar ve Katolik Hristiyanlar ve Yahudiler cemiyeti temsilcileri de Hasan Humeyni ile görüşmelerinde  bu şuranın  faaliyetleri hakkında bilgi verirlerken, bu şuranın toplumda  dini ve manevi durumu yükseltmeye çalıştığını ve ilahi dinlerin her zaman barış yanlısı olduğu mesajını vermeye çalıştığını söylediler.

Seyyid Hasan Humeyni,  Bosna Hersek’in kurucusu rahmetli İzzet Begoviç’in mezarını ziyaret ederken, rahmetli İmam Humeyni’nin İslami vahdetin zarureti ve Şii-Sünni müslümanlar arasında ihtilafların ortadan kaldırılmasına ve ilahi dinlerin hepsinin her zaman  ilahi değerlerin önemine vurgu yaptığını belirterek, ”İslam inkılabı rehberi de her zaman İslam dünyasının dayanışmasına vurgu yapmaktadırlar’ dedi.

Hasan Humeyni, İslam ümmeti içinde  ciddi bir vahdet olması halinde bugün  başta Myanmar olmak üzere İslam ülkelerinde yaşanan  bu sorunların ve müslümanlara yönelik ‘soykırım’ın olmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.