Seyyid Hasan Nasrallah: Amaçları Lübnan halkını Hizbullah’a karşı kışkırtmak

  • 07 Ağustos 2020
  • 3.154 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: Amaçları Lübnan halkını Hizbullah’a karşı kışkırtmak

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nasrallah, Beyrut Limanı patlamasıyla bir alakalarının olmadığını söyledi.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Beyrut’ta yaşanan patlamaya dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara Allah’tan acil şifalar dileyerek başlayan Nasrallah, “Gerçek şu ki, bu hadise Lübnan’ın çağdaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olaydı ve umarım çok yakında tehlikeli sonuçlarının üstesinden gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Hizbullah lideri, partisinin bu krizi aşmak için hükümete tam destek sağlamaya ve patlama sonucu evsiz kalan ailelere yardıma hazır olduğunu söyledi.

“Amaç Hizbullahı karalamaktı”

Bazı Arap medyasının patlamayla ilgili Hizbullah’a yönelik karalama ve suçlama kampanyası başlattığını belirten Hasan Nasrallah, medya kuruluşları ile siyasilerin bu facianın Hizbullah’a ait silah deposunda yaşanan patlama sonucu gerçekleştiğini iddia ettiğini söyledi.

Sözlerine devam eden Nasrallah “Bunların amacı Lübnan halkını Hizbullah’a karşı kışkırtmaktı. Amaç Hizbullah’ı karalamaktı. Bu iddialar Hizbullah’a karşı yapılan en büyük zulümdü. Burada Beyrut limanında Hizbullah’a ait her türlü silah ve patlayıcı madde deposunun varlığını açık bir şekilde reddediyorum. Hizbullah, Beyrut limanında hiçbir zaman böyle bir depoya sahip değildi. Beyrut patlamasının ardından Hizbullah’ın da bu acı çeken ulusun bir parçası olduğunu belirtmek isterim. Bu tür kin dolu sözlere daha önce de tanık olmuştuk” ifadelerini kullandı.

“Hizbullah Hayfa limanı hakkında Beyrut limanından daha çok şeyler biliyor”

Hizbullah’ın Beyrut limanından sorumlu olduğu yönündeki iddiaları reddeden Nasrallah, “Bunun gerçeği yansıtmadığını söylemeliyim. Beyrut limanında yetki sahibi değiliz ve bu limanda neler depolandığını da bilmiyoruz. Hizbullah Hayfa limanı hakkında Beyrut limanından daha çok şeyler biliyor olabilir, çünkü bu caydırıcılık denklemimizin bir parçasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Lübnan hükümetine çağrı

Hasan Nasrallah,  “Olayın nedeni belirlenmeli ve suçun failleri adalete teslim edilmeli. Lübnan hükümetinden bu konuyu kararlılıkla ele almasını talep ediyorum.” dedi.

“Bugüne kadar, birçok kez Lübnan’da iç savaş başlatmaya çalıştılar, ancak her zaman başarısız oldular. Bundan sonra da başaramayacaklar” diyen Seyyid Nasrallah savaş severlerin amaçlarına ulaşmayacağını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.