Seyyid Hasan Nasrallah: Halep’te Durumlar Farklıdır/Orada Bulunmamız Vaciptir

  • 25 Haziran 2016
  • 967 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: Halep’te Durumlar Farklıdır/Orada Bulunmamız Vaciptir

Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasrullah; Suriye’nin daha başka bölgelerinde düştükleri başarısızlık ve uğradıkları yenilgi ardından Halep kırsalında daha fazla teröristin görevlendirilip kullanılması konusunda bölgesel ve uluslar arası bir kararın alındığını belirtti.

Şehit Komutan Mustafa Bedrettin’in 40. günü münasebetiyle konuşan Nasrullah; Suriye’de teröre karşı savaşan direniş güçlerinin sadece Suriye’yi değil, Lübnan’ı, Irak’ı, Ürdün’ü ve tüm bölgeyi savunduğunun altını çizdi.

Suriye’deki savaşın yeni sürecinde savaşın kuzeyden komuta edildiğine dikkat çeken Nasrullah; dolayısıyla Halep’i savunmanın bölge ve tüm halklarını savunma niteliğinde olduğunu ifade etti. Nasrullah; dolayısıyla direniş güçlerinin Halep’te bulunmalarının bir vacip olduğunu söylerken, daha önce orada bulunduğunu ve bulunmaya da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Suriye ordusu; direniş güçleri ve diğer dost güçlerin Halep’te teröre ve dış planlara karşı kahramanca savaştıklarını belirten Nasrullah; bu bölgede dış planları çökerttiklerini söyledi.

Nasrullah; 1 ila 24 Haziran tarihleri arasında Halep’te dış güçlere tabi terör örgütlerden 617 teröristin ölü, 800 teröristin de yaralı düşürüldüğünü belirtirken, bunların arasında onlarca terör komutanının bulunduğuna dikkat çekti. Çatışmalarda ayrıca teröristlere ait 80 tank ve muhtelif tür aracın imha ya da tahrip edildiğini açıklayan Nasrullah; Halep’te çatışmaların stratejik bir öneme sahip olmasıyla orada yoğun bir şekilde bulunmak ve savaşmanın gereğine işaret etti. Nasrullah; Halep’teki çatışmaların stratejik bir şekilde yürütülmesi gereğine işaret ederken, diğer bölgelerdeki operasyonların ise savunma amaçlı olduğunu söyledi.

Nasrullah; yalan ve asılsız haber ya da iddialara kulak verilmemesi öneminin de altını çizerken, Suriye’deki savaşın muhtelif yönlerinden birisinin de psikolojik ve medya savaşı olduğunu da hatırlattı.

ABD’nin Hizbullah Partisine yaptırım kararları konusunda ise Nasrullah; bu kararların parti ve direniş güçlerine hiçbir zarar verme durumunda olmadığını ifade etti. Nasrullah; direniş güçlerine tahsis edilen para ve İsrail’i tehdit ettikleri füzelerin herhangi bir sorun olmaksızın kendilerine tam ve sorunsuz bir şekilde ulaştığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.