Seyyid Hasan Nasrallah: Mescid-i Aksa’ya uzanan elleri tehdit ediyoruz!

  • 15 Ağustos 2015
  • 983 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: Mescid-i Aksa’ya uzanan elleri tehdit ediyoruz!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah 2006’da Hizbullah’ın işgalci İsrail’e karşı kazandığı zaferin yıldönümünde bir konuşma gerçekleştirdi. Bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Nasrallah, Lübnan halkının zaferini kutladı.

Lübnan halkını tebrik ederek konuşmasına başlayan Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail işgaline karşı savaşırken ölenlerin ve dün Irak’ta gerçekleşen saldırıda ölenlerin ailelerine taziyelerini iletti. Nasrallah, teröristlere ve Siyonistlere karşı mücadelelerinin sürdüğünü belirtirken zaferde emeği geçen, savaş esnasında maddi-manevi zarar gören herkese fedakarlıklarından ötürü teşekkür etti. “Zafer bayraklarımız her savaşta dalgalanmaya devam ediyor” diyen Nasrallah, İsrail’in Lübnan’da asla başarılı olamadığının ve olmayacağının altını çizdi ve “görevimiz her işgale karşı gelmektir. Elimizde ne olursa olsun” diye ekledi.

Bu sene zafer kutlamalarının yapıldığı Hjeir Vadisi’nin önemine deyinen Nasrallah, “Onlarca tank ve asker bu vadi de cehennemi yaşadılar. En önemli silahları olan Merkavalar burada yok edildi. İsrail’in ‘yenilmez’ olduğu yalanı bu vadi de gömüldü. Bu da tanksavarları kullanan mücahitlerimiz sayesinde kanıtlandı.” dedi. Nasrallah, Hizbullah savaşçılarının ilahi bir desteği olduğunu belirtti ve İsrail için “Büyük kibirle gelip ağlaşıp koşarak topraklarımızı terkettiler.”

Direnişlerinin devam ettiğini belirten Nasrallah, “Mescid-i Aksa’ya uzanan elleri tehdit ediyoruz. Masum sivilleri ve mukaddes yerleri korumaya her zaman hazırız” diyerek İsrail’e meydan okudu.

Nasrallah, ABD’nin ve müttefiklerinin bölge politikalarına dair de detaylı değerlendirmelerde bulundu. ABD’nin yanısıra Suudi Arabistan’ın ve Türkiye’nin bölgedeki rollerine dikkat çeken Hizbullah lideri şöyle konuştu:

ABD bu bölgeyi parçalamaya çalışıyor ve ne yazık ki bölgemizde bulunan Suudi Devleti de buna alet oluyor. ABD IŞİD’e karşı mücadelede hiçbir zaman ciddi olmadı. Ankara şunu diyor: IŞİD’e karşı operasyonları durdurun. Çünkü IŞİD’i Irak’ta görevlendirdikleri gibi Suriye’de de görevlendirmek istiyorlar. Sizce şu anda IŞİD’e karşı kim ciddi bir mücadele verebilir? Ankara ve ABD IŞİD ile mücadele edecek kişileri yollasınlar ancak tek amaçları bölgede nifak çıkarmak. Bu oyun sadece Suriye’de değil bölgenin pek çok yerinde gerçekleşiyor. Irak’a hükümetin değişmesi şartıyla yardım edeceklerini söylüyorlar. Ancak Haşsd al Şaabi dışında kimse IŞİD’e karşı duramadı. Petrol fiyatları ile oynayarak hükümeti düşürmeye çalışıyorlar. Yemen’de terörizme karşıyız diyorlar ancak El Kaide ile işbirliği yapıyorlar. Suudi Arabistan da aynı ABD gibi terörü kullanıyor. ABD bölgeye kendi politikalarını, haritalarını dayatıyorlar. Irak’ı ve Suriye’yi hatta Suudi Arabistan’ı parçalamak istiyorlar. Bu sonra ABD ve İsrail’in çıkarları için Suudi Arabistan bile parçalanacak.

Suriye halkının teröristlere ve işgalcilere karşı mücadelesini desteklediklerini belirten Nasrallah, Suudi Arabistan’ın ve teröristlerin Yemen’deki saldırılarını kınadı.

ABD’nin ve İsrail’in bir ülkeyi işgal etmeden önce o ülkede “fitne” ve ayrılık yarattığını belirten Nasrallah, Müslüman ve Hıristiyanlar arasında ayrılık çıkarmanın bu yollardan biri olduğunu vurguladı. Hıristiyanların kardeşleri olduğunun altını çizen Nasrallah, Lübnan’da işgale karşı Hıristiyan, Müslüman, seküler tüm Lübnan halkı ile siyasi bir birlik oluşturmanın gerekli olduğunu söyledi. Hizbullah’ın Lübnan devletine karşı asla bir tehdit olmadığını belirten Nasrallah, 2006’da biz yenilseydik herkes yenilmiş olacaktı diyerek Hizbullah’ın Lübnan için önemine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.