Seyyid Hasan Nasrallah: Onca tecrübelerden sonra Amerika’ya güvenmek safdillik olur

  • 15 Mayıs 2018
  • 1.296 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah: Onca tecrübelerden sonra Amerika’ya güvenmek safdillik olur

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Amerika’nın uluslararası kanunlara ve bildirilere baÄŸlı kalmadığına temasla, ”onca tecrübelerden sonra Amerika’ya güvenmek safdillik olur’ dedi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Nasrullah, dün bir etkinlik münasebetiyle yaptığı konuÅŸmada, Amerika’nın kararlarında insani deÄŸerlerin hiç bir öneminin olmadığını belirterek, ‘Amerika için öncelikli ABD devletinin çıkarlarıdır ve sonra da siyonistlerin  çıkarları gelmektedir’ dedi.

Hizbullah genel sekreteri, Suriye ordusunun iÅŸgal altındaki Golan tepelerinde siyonist Ä°srail’e karşı düzenlediÄŸi son operasyona da temasla, ‘bu saldırı, gerçekte terör rejimi ve hamilerinin Suriye’ye yönelik  saldırılarına karşı verilmiÅŸ bir misillemeydi ve bunun da Ä°srail’e mesajı,  yaptıkları cezalandırılmadan bölgeden çıkamayacağıdır’ dedi.

Nasrullah, Amerika’nın asrın sorununu çözme planı olarak Filistin meselesinde gösterdiÄŸi tutumunun ise aksine ‘çok büyük bir sorun’ niteledi ve bunun bütün dünya tarafından kınanması gerektiÄŸini söyledi.

Lübnan Hizbullah lideri, kendi geleceklerini Amerika’ya baÄŸlayan her ülkenin  bu siyasetinin ve güveninin çok büyük hata olacağını söyledi.

Nasrullah konuÅŸmasının ayrı bir yerinde Amerika’nın Kudüs’te  gayri meÅŸru büyükelçilik açmasını da kınayarak, ‘Amerika açık bir ÅŸekilde dünyaya uluslararası kanunlara ve bildirilere baÄŸlı kalmadığını göstermiÅŸtir ve bundan ders çıkarılmalıdır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.