Seyyid Hasan Nasrallah’ın Konuşmaları İsrail Üniversitelerinde Ders Olarak İşleniyor

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.481 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah’ın Konuşmaları İsrail Üniversitelerinde Ders Olarak İşleniyor

Seyyid Hasan Nasralah’ın konuşmaları, Dimona Nükleer Santrali’ni tehdit eden ilk Arap unvanı ile Tel Aviv Üniversitesi’nde ders olarak anlatılıyor.

Ray el Yavm Gazetesinin haberine göre, Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Dimona Nükleer Santrali’ni tehdit eden ilk Arap olarak Tel Aviv Üniversitesi’nde öğrencilere ders olarak işleniyor.

Nasrallah’ın İsrail Siyasi ve Güvenlik Birimlerini Tehdit Etmesi

Tel Aviv’deki “Toplumda konuşma eğitimi” veren üniversite kampüsünde, Hizbullah Genel Sekreteri’nin açıklamaları, İsrail’in temellerinin örümcek ağından daha gevşek ve güçsüz olduğu belirtilerek konuşma ve diksiyon derslerinin arasında yer alıyor.

Sözü geçen üniversitede görev yapan bir öğretim üyesi; “Nasrallah, Dimona Nükleer Sanrtali’ni vurmakla tehdit eden ilk Arap lider oldu” şeklinde açıkladı.

Psikolojik Savaşta İnsanları Savunmak

İsrail Psikolojik Savaş Uzmanı Yaniv Leviathan ile yapılan görüşmede; tarih boyunca yapılan reklam ve propagandalardan alınabilecek en önemli ibret ve sonucun, bir ülkenin özellikle savaş zamanında düşmanın propagandaları karşısında halkını koruyabilmesi olduğunu açıkladı.

Hasan Nasrallah’ın Konuşmalarının İsrail Televizyonlarından Canlı Yayın Verilmesi

Nasrallah’ın konuşmalarını analiz eden İsrailli uzman, Lübnan ikinci savaşı sırasında, İsrail teknelerine yapılan saldırıyı gündeme getirerek Hizbullah Genel Sekreter’inin medya aracılığıyla yürütülen reklam ve propaganda savaşının galibi olduğunu belirterek; “O zamanlarda, konuşmanın canlı yayınlanması sayesinde bu bölümlerin montajla silinmesi ihtimali de bulunmuyordu. Bu yüzden de Nasrallah’ın sözleri İsraillilerin kulağına gitti ve düşmanlarının kesinlikle doğru söylediğine ikna oldular. Özellikle de konuşma sırasında Hizbullah’ın İsrail teknelerini vurduğu anda kaydedilen görüntülerin de yayınlanması ile Nasrallah’ın İsrailliler arasındaki itibarı daha da artmış oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.