Seyyid Hasan Nasrallah’ın Sözlerinin Ardından Binlerce Yemenli Cepheye Akın Etti

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.621 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrallah’ın Sözlerinin Ardından Binlerce Yemenli Cepheye Akın Etti

Yemen Ensarullah güçlerinin kontrolündeki bölgelerde bulunan muhtelif kaynaklar el-Ahbar’a yaptıkları açıklamalarda; Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasralah’ın Batı Kıyı’daki mücadele ile ilgili konuşmasının ardından Yemenli aşiretlerden binlerce gönüllünün kendi ülkelerinin egemenliği ve bağımsızlığını savunmak için Hudeyde’ye gittiklerini bildirdiler.

Aynı kaynaklar, Hudeyde cephesine ihtiyaçtan fazla mücahidin akın ettiğine işaretle, Yemen ordusu ve halk güçleri komutanlığı, ihtiyaçtan fazla mücahitleri diğer cephelere gönderdiğini vurguladılar.

Aynı kaynaklar, Seyyid Hasan Nasralah’ın konuşmasının Yemen’in kuzey vilayetlerinde yerel radyo, araçlar ve evlerde yankılandığına temasla, bu yankının Direniş Seyyidi’ne ve 33 Günlük Savaş’ın yiğit adamına verilmiş cesaret madalyası niteliğinde olduğunu kaydettiler.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah bir süre önce yaptığı konuşmada Yemenli mücahitlere seslenerek, “Keşke sizin yanınızda olsaydım. Keşke bir mücahit olarak sizin cesur ve aziz liderinizin bayrağı altında sizin mücahitlerinizin yanında bir mücahit olsaydım” diye açıklamalarda bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.