Seyyid Hasan Nasrullah: ABD IŞİD’in kurucusu ve destekçisidir

  • 20 Mart 2021
  • 2.532 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: ABD IŞİD’in kurucusu ve destekçisidir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Perşembe gecesi, Hazreti Abul-Fazl el-Abbas (AS) ‘ın doğum yıldönümü ve Gaziler Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, yeni belgelere, ABD istihbaratının ve güvenliğinin rolüne açıklık getirdi.

Seyyid Hasan Nasrullah, ABD’nin IŞİD’in kurucusu ve destekçisi olduğunu söyleyerek, ABD istihbarat teşkilatının halkları ve orduları parçalamak için terörist grupları yönettiğini ve desteklediğini belirtti.

Hizbullah genel sekreteri, Yemen’deki terör örgütü El Kaide’nin ABD istihbarat servisiyle olan ilişkisine ilişkin son açıklamaları da aktararak, “Bu terörist grupların varlığının ve onları kuran ve destekleyenlerin gerçekliği giderek daha belirgin hale geliyor.” dedi.

Nasrullah, Lübnan’da ortaya çıkan sorunlara ve krizlere değinerek, “Lübnan’ın temel sorunları ABD’nin kontrolü altında olmasıdır” dedi.

Lübnan Hizbullah genel sekreteri, ABD’nin Lübnan halkını sorunlarını çözmeleri için korkuttuğunu ve Lübnan’daki bazılarının Amerikalıların Çin, Rusya ve İran’a taşınmasından korktuğunu söyledi.

Lübnan’da yeni bir hükümet kurulmasındaki çıkmaza atıfta bulunan Nasrullah, yeni bir hükümet kurmakla görevli Başbakan Saad el-Hariri’ye, sorunların ağır yükünü taşıyabilecek bir hükümet kurmasını tavsiye etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.