Seyyid Hasan Nasrullah: Halkın desteği Hizbullah’ın en büyük gücüdür

  • 07 Mayıs 2016
  • 776 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Halkın desteği Hizbullah’ın en büyük gücüdür

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İslami direnişin bölgedeki zaferlerinin devam ettiğini söyledi.

Nasrullah, dün yaptığı açıklamada, direnişe destek veren bütün herkese teşekkür ederken; ‘direnişin, milletler ve ülkeleri savunmasına devam edeceğini ve onun zaferinin de devam edeceğini söyledi.

Hizbullah genel sekreteri, İran İslam İnkılabı rehberinin son açıklamasında direnişe olan desteklerinin devam edeceğini bildirmesine de teşekkür ederken; direnişin düşmanların bütün komplolarını ve planlarını bozduğunu ve bozmaya da devam edeceğini söyledi.

Nasrullah, halkın desteğinin Hizbullah’ın en büyük gücü olduğunu ve bundan dolayı düşmanların halkın desteğindeki direnişe darbe indirmek hedefinde olduklarını belirterek; ‘geçmiş yıllarda direniş aleyhindeki bütün baskılara rağmen direniş bugün çok güçlü ve en iyi durumundadır’ dedi.

Suriye’ye yönelik asıl hedefin, direniş eksenine darbe indirmek ve direnişin yenilgiye uğratılmasını sağlamak olduğunu belirten Nasrullah, Amerika ve Arabistan’ın gibi onun bölgedeki işbirlikçilerinin, direnişin hamisi olan üslere darbe indirmek hedefinde olduklarını söyledi.

Hizbullah genel sekreteri, Arab Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Hizbullah’ı terör listesine almasını da kınayarak, ‘Suudilerin bölgede direniş aleyhindeki programların maşasına dönüştüğünü’ belirtti.

Nasrullah, Lübnan’da cumhurbaşkanı seçimine de işaretle, Lübnan’da cumhurbaşkanı seçimi dosyasının çözümsüzlüğünün temelinin Arabistan olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.