Seyyid Hasan Nasrullah: IŞİD’in yenilgisi, ordu, millet ve direnişin altın ittifakının sonucudur

  • 27 Ağustos 2018
  • 1.725 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: IŞİD’in yenilgisi, ordu, millet ve direnişin altın ittifakının sonucudur

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’ın doğusundaki Hermel bölgesinin tekfirci grupların sultasından kurtarılışının birinci yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, ”bu zafer ve IŞİD’in yenilgisi, halk, ordu ve direnişin altın ittifakının bir sonucudur’ dedi.

Nasrullah, dün video konferansı aracılığıyla yaptığı konuşmada, terör rejimi ordusunun askeri açıdan son derece teknolojik ve güncel olduğunu ama terör rejiminin bu gücünün bu rejimin yenilmezlik efsanesinin kırılmasını önleyemediğini belirterek, ‘ırkçı rejimin bu gücü onun yenilmesine mani olamadı’ dedi.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, Suriye’de terör örgütü IŞİD güçlerinin muhasara altına alındığında Amerikan helikopterlerinin onları kurtarmak için havalandıklarını belirtirken, ‘Amerikalı yetkililere göre IŞİD’in yenilgisi diye bir şey sözkonusu değil çünkü onları terör örgütünün ömrünü uzatmanın peşindeler’ dedi.

Lübnan Hizbullah genel sekreteri, ABD’nin, müttefiklerinden en iyi şekilde faydalanana ve amaçlarına ulaşmadıkça, kendilerinden kaçma ve bu durumdan kaçma şansı vermeyeceklerini söyledi.

Nasrullah, Lübnan’da işgalciye yer olmadı gibi, saldırgan, tamahkar ve işgale de yer olmadığını vurguladı.

Nasrullah, açıklamasının devamında, “Dünyada Amerika’nın müttefiki olan hiç kimse yoktur. Çünkü onlar ABD’nin maşası olarak kullanılıyor. Hiç kimse Amerika’ya bel bağlamasın. Amerikayı yöneten, çıkarlar, hegemonya, petrol, gaz ve diğerleridir” dedi.

Seyyid Nasrullah, bütün verilerin şu anda, topraklarının tamamını terörden temizlemek hedefiyle Suriye’ye saldırmak için Suriye’de yeni bir kimyasal tiyatrosuna hazırlıkların yapıldığını gösterdiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.