Seyyid Hasan Nasrullah: Suriye’de durum ırkçı İsrail ve ABD lehine değişmeyecek

  • 16 Nisan 2018
  • 1.115 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Suriye’de durum ırkçı İsrail ve ABD lehine değişmeyecek

Hizbullah Hareketi lideri Hasan Nasrullah, Doğu Guta’da Suriye ordusu tarafından kimyasal silah kullanıldığı iddiasının ardından Suriye’ye düzenlenen saldırıyı barbarca ve canice olarak niteledi.

ABD’nin askeri harekatın boyutunu sınırlı tuttuğunu, aksi takdirde Şam’ın karşılık vereceğinin ve bu durumun tüm bölgede tansiyonu yükselteceğinin farkında olduğunu belirten Nasrallah, ABD’ye destek veren Fars körfezi ülkelerini de suçladı.
Lübnan’ın Beqa bölgesinde düzenlenen seçim propagandasına video konferansı aracılığıyla katılan Hizbullah lideri, ABD öncülüğündeki saldırının Suriyeli askerleri terörize etmek, isyancılara moral vermek ve ırkçı İsrail’in çıkarlarına hizmet etmek amacında olduğunu, ancak emelini gerçekleştiremediğini söyledi.

Nasrullah, yapılan saldırıyı canice ve barbarca olarak nitelerken bazılarının Suriye ortamının ırkçı İsrail ve ABD lehine değişeceği yönünde vehimlerinin olduğunu ve böyle bir durumun asla olmayacağını belirtti.

Hizbullah lideri, uluslararası kitle imha silahlarını inceleme heyetinin Duma’ya ulaşmasından önce  Amerika’nın saldırı düzenlemesinin de dikkat çekici olduğunu belirterek, ‘Amerika ve Fransa, Duma’da kimyasal silah kullanıldığının bir mizansen olduğunu biliyorlardı ve bundan dolayı inceleme yapılmadan derhal saldırı düzenlediler’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.