Seyyid Hasan Nasrullah: Suriye’de her türlü ateşkesi onaylıyoruz

  • 13 Şubat 2017
  • 1.089 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Suriye’de her türlü ateşkesi onaylıyoruz

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bütün suçlamalara rağmen Lübnan Hizbullah Hareketi’nin Suriye’de uygulanan her türlü ateşkesi onayladığına dikkati çekti.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Direniş alimlerinden olan Şeyh Hasan Abid’i anma töreninde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Şeyh Hasan Abid’in hayatına işaret eden Hasan Nasrullah, “Büyük mücahit Şeyh Hasan Abid, Lübnan’da Hizbullah Hareketi’nin kurulmasında öncülük yapmıştır ve İmam Musa Sadr’ın eski dostudur. Şeyh Hasan ömür boyunca İslam dinini tanıtmak için çaba sarfetmiş ve her zaman Hizbullah’ı savunmuştur” ifadelerinde bulundu.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri konuşmasını şöyle sürdürdü:

Maalesef bazı Arap basını Lübnan Hizbullah Hareketi’ni suçlayarak onun Suriye’de gerçekleşen ateşkese karşı olduğunu iddia ediyor. Lakin Hizbullah Hareketi olarak Suriye’deki kanlı savaşın durdurulması için uygulanan her türlü ateşkese olumlu baktığımızı net olarak ilan ediyorum. Arap basınının oyunlarının perde arkasında ateşkesi ihlal eden bazı terör destekçisi Arap ve Batı ülkeleri vardır. Lübnan Hizbullah Hareketi karşıtı suçlamalar mezhepsel ihtilafları gündeme taşımak içindir.

Halep’te elde edilen zafer Suriye’deki barış görüşmelerinin hızla ilerlemesine neden oldu. Suriye’de olağanüstü değişim gerçekleşti. Mesela Türkiye yönetimi DEAŞ terör örgütü karşısında tavrını değiştirdi. Uluslararası toplum 6 yıldan sonra terör örgütlerine karşı mücadeleye başladı, ancak bizler yıllar önce teröristlere karşı mücadele için Suriye’ye gittik. Bu ülkede elde edilen kazanımlar Suriye halkı, devleti ve ordusunun teröristler karşısında gösterdiği direnişe bağlıdır.

ABD’de Trump’ın seçilmesi bizim için yeni gelişme teşkil edemez. Trump, ABD’nin gerçeği olan ırkçılık, komploculuk ve caniliği bariz bir şekilde gösterdi. Onun seçilmesinden herhangi bir endişemiz yoktur. Tersine olumlu bakıyoruz, zira ki bir aptalın Beyaz Saray’da olması dünya mazlumları için iyi olabilir.

Trump’tan önce de bazıları maske takıp güzelce konuşup yaptırımlar uyguladı ve Yemen gibi ülkede savaş çıkardı. Hatta onlar terör örgütü DEAŞ’ı bile oluşturdular. Ancak ABD’nin yeni başkanı iki yüzlülüğü bir kenara bırakıp Amerika yönetiminin zalim, ırkçı ve vahşi yüzünü ortaya koydu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.