Seyyid Hasan Nasrullah: Suud Tüm Yemen Halkının Düşmanlığını Kazanmıştır

  • 18 Nisan 2015
  • 1.095 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Suud Tüm Yemen Halkının Düşmanlığını Kazanmıştır

“Suudi Amerika” deyimini kullanan Hasan Nasrallah Yemen halkına yönelik yapılan saldırıları kınayarak Lübnan’ın tüm kesimlerinin bu saldırganlığın durdurulması için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Yemen’de Zeydi ile Şii ya da Şii ile Sünniler arasında veya kuzey ve güney arasında çıkarılmak istenen çatışma ortamı başarısız oldu diyen Nasrallah, halk komiteleri ve Ensarullah’ın direncinin kırılamadığını belirtti.

Nasrallah, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemenli sivillere yönelik katliamları ve gıda ve sağlık ürünlerinin ülkeye sokulmasına izin vermemesini, okulları, hastaneleri ve gıda tesislerini bombalamasını İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına benzetti.

Yemen’e yönelik basın propagandası ve medya savaşının 2006 Temmuz’da Hizbullah İsrail savaşında Hizbullah’a yönelik karalamalara benzediğini de belirten Nasrallah, Gazze savaşlarında da aynı mantığın kullanıldığını belirtti.

Yemen’e yönelik saldırıların başarıszlığına dikkat çeken Nasrallah meşru olarak gösterilen Mansur Hadi’nin Yemen halkı tarafından istenmediğini söyledi.

Yemen’e yönelik saldırıların ilk günlerde hedefinin Yemen halkının Ensarullah’a ve halk komitelerine verdiği desteği milyonluk gösterilerle göstermesinin önüne geçmek olduğunu belirten Nasrallah, daha sonra bir tehdit algısı oluşturuldu, ancak şu güne baktığımızda tüm Yemen halkı Liderlerinden Suudi saldırganlığın çocuk ve kadınları hedeflemesinin stratejik yanıtlarını istiyor.

Nasrallah, “Suudi Arabistan saldırılarla Yemen halkının düşmanlığını kazandı ve tüm Yemen halkı onlar için artık bir tehdit” dedi.

Pakistan halkına Yemen’e saldırılara onay vermemesinden dolayı teşekkürlerini sunan Nasrallah, “1926 yılında Suud’un Resullah (a.s)’ın kabri şeriflerini yıkma girişimine engel olan Pakistan ve Mısır halkından aynı tavrı göstermelerini bekliyoruz” dedi.

BM güvenlik konseyinin Yemen’e yönelik aldığı silah amborgosu kararına da değinen Nasrallah, kararın şaşırtmadığını belirterek BMGK’den başka karar beklenmeyeceğini vurguladı.

Yemen halkının iradesinin kırılamayacağını belirten Nasrallah, bombardımana rağmen yüzbinlerce Yemenli’nin hala sokaklarda eylem yaptığına işaret ederken, Yemen toplumunun direnişçi olduğunu saldırıların intikamının alınacağını belirtti.

Yemen Halkının ne olursa olsun zillete boyun eğmeyeceğini belirten Nasrallah, “Yemen halkının yanında olmak insani dini ve cihadi bir görevdir” dedi.

Nasrallah, tüm milletlerin sorumluluklarını yeniden gözden geçirip, uygun bir tavır almaları gerektiğini ifade ederek, “tehditler milletlerin Yemen halkının yanında durmasına engel olamayacaktır ve saldırılar kınanmaya devam edecektir” dedi.

Nasrallah, “Suudi Arabistan yetkilileri savaşın amacının Yemen’in Arap kimliğini savunmak olduğunu” söylüyor peki Arap halkı Yemen’e bir savaş için onlara yetki mi verdi? diye sorarken saldırının aslında Arap halklarına açılmış savaş olduğuna dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    suudi halkı yahudidir yıllardır yahudiler muslumanlığın sonunu kılmak için uğraşmışlardır ve müslümanlar uyumuşlardır. şimdide müslümanlar vurdumduymazlığın cezasını çekmektedirler. israil bir din devletidir ve suudide bir din devletidir. velakin gel görki israil dini liderleri zu şahabilerdir ve suudinin dini liderleri vahabilerdir ve bu iki zat kardeştir. hemde öz kardeş.. anlamadınızmı daha???

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.