Seyyid Hasan Nasrullah: Tekfircilere karşı mücadele Kerbela olayından esinlenmiştir

  • 03 Ekim 2016
  • 919 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Tekfircilere karşı mücadele Kerbela olayından esinlenmiştir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, tekfircilere karşı mücadelenin Kerbela olayından esinlediğini belirtti.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Muharrem ayı münasebetiyle yaptığı konuşmada, çok önemli konulara dikkat çekti.

Direniş Ekseni’nin büyük başarılara ulaştığını söyleyen Seyyid Hasan Nasrullah, “Direnişimiz, düşmanları amaçlarına ulaşmaktan alıkoydu. Direniş Ekseni, 2000’de düşmanların 1982 yılından itibaren planladığı amaçları boşa çıkardı” dedi.

Kerbela olayına da değinen Seyyid Hasan Nasrullah, “Dünya ve ahireti karşılaştırdığımız zaman zafer ve yenilgiden sözetmek daha iyidir. Çünkü sadece o zaman hangi tarafın hakiki anlamda zafere ulaştığı anlaşılır” ifadesini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrullah, “İmam Hüseyin (a.s) sayesinde İslam dini bütün mezhepleriyle korunup yayılmıştır. Oysa ki İmam Hüseyin (a.s) olmasaydı artık İslam’dan hiçbir şey kalmayacaktı” diye söyledi.

İran İslam İnklılabı’nın da İmam Hüseyin (a.s) kıyamından esinlediğini ifade eden Seyyid Hasan Nasrullah, tekfirci gruplara karşı mücadelede Direniş Ekseni’nin çok güçlü olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.