Seyyid Hasan Nasrullah: Üçlü Saldırıya Umut Bağlayanların Hayalleri Suya Düştü

  • 16 Nisan 2018
  • 1.323 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Üçlü Saldırıya Umut Bağlayanların Hayalleri Suya Düştü

Lübnan’da Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah; ABD, İngiltere ve Fransa’nın Cumartesi sabahı Suriye’ye bulundukları üçlü saldırıya umut bağlayanların tüm hayallerinin suya düştüğünü belirtti.

Nasrullah dün yaptığı konuşmada; Suriye ve halkına karşı yapılan üçlü saldırının teröristleri kurtarmada başarısız kaldığı gibi ağır kayıpları nedeniyle çöken morallerini yükseltmede de fayda sağlayamadığına dikkat çekti.
Üçlü saldırının bir diğer ana hedeflerinden birinin Şam kırsalı Duma Kentinde kimyasal silahların kullanıldığını iddialarının gerçeğini deşifre edecek uluslar arası soruşturma ekibinin görevini çökertmek olduğunu belirten Nasrullah, öyle ki bu iddiaları öne süren ve saldırılarında bahane olarak kullanan devletlerin yalanlarının deşifre edilmesinden korktuklarını söyledi. Nasrullah Duma’da kimyasal silah kullanılmadığının saldırgan devletler ABD, İngiltere ve Fransa tarafından iyi bilindiğini, Fransa’nın da son açıklamalarında bunu itiraf ettiğini kaydetti.
Nasrullah Suriye ordusunun radikal teröre karşı her başarısında kimyasal silah kullanımı iddialarının öne sürüldüğü ve Suriye’ye saldırı için bahane arandığına dikkat çekti.
Suriye hava güçlerinin düşman saldırıya başarıyla karşı koymasını öven Nasrullah; düşman füzelerin büyük çoğunluğunun hedeflerine ulaşmadan imha edilmelerinin düşmanları dehşete düşürdüğüne işaret etti.
Nasrullah uluslar arası düzeyde bariz medya araçları dahil olmak üzere bir kısım tarafların üçlü saldırıya ilişkin yürüttükleri asılsız haberler ve provokasyonu eleştirirken, saldırının başarısı ve alınan hedefler konusunda gerçekle ilgisi olmayan yalan haberler yayıldığını kaydetti.
Saldırının temel hedeflerinden birinin üçlü saldırıya eş zamanlı olarak teröristlerin Dera, Homs kırsalı, Deyrezzor ve daha birçok cepheden büyük saldırılarda bulunmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Nasrullah; terör örgütleri ve işverenlerinin bu planlarında da başarılı olamadıklarının altını çizdi.
Nasrullah bir kısım Arap körfez ülkelerinin saldırı için bulundukları provokasyon ve sağladıkları finansa dikkat çekerken, bu saldırının Cenevre süreci ve siyasi çözüm amaçlı diğer çabaları baltalayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.