Seyyid Hasan Nasrullah: Yemen halkı Suudi rejimine teslim olmayacak

  • 09 Ekim 2015
  • 921 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Yemen halkı Suudi rejimine teslim olmayacak

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İran’ın El’Ahvaz kanalına verdiği demeçte, uluslararası toplumun Yemen’de Suudi cinayetlerine seyirci kalmasını sert dille eleştirirken, bütün baskılara rağmen Yemen halkının Suudi rejimine ve saldırılarına boyun eğmeyeceğini söyledi.
Nasrullah, Arabistan’ın Yemen’e saldırısının asıl hedefinin Yemen’in eski cumhurbaşkanı ve halen Arabistan’da bulunan firari müstafi cumhurbaşkanının Yemen’de iktidara yeniden getirilmesi amacı güttüğünü belirterek, bu ortamda dünya toplumunun Yemen gelişmeleri karşısında sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.
Hizbullah hareketi genel sekreteri, Yemen halkının kahramanca direnişinin açık bir şekilde Suudilere boyun eğmeyeceği ve teslim olmayacağını gösterdiğini söyledi.
Hizbullah genel sekreteri, Suriye gelişmelerine de temasla, Suriye’nin direnişte çok özel konuma sahip olduğunu, zira her zaman bölgede Amerika’nın planlarını yok etme misyonu taşıdığını söyledi.
Nasrullah, Suriye’nin yerle bir edilmesi için bu zamana kadar milyarlarca dolar harcandığını, yüzlerce ton silahın bu ülke aleyhinde kullanıldığını ve binlerce teröristin değişik ülkelerden Suriye’ye getirildiğini, bölge ve uluslar arası medyadan Suriye yönetimi ve mezhepler arası savaş çıkarılması ve Suriye yönetiminin devrilmesi için propaganda yapıldığını belirterek bütün bunlara rağmen Suriye halkının kararlı bir şekilde komplolara karşı direndiğini söyledi.
Nasrullah İran İslam Cumhuriyetinin bölge ve dünyada saygın ve etkili konuma sahip olduğunu belirtirken, İran’ın dünyanın en güvenli ülkelerinden olduğunu, zira halk desteğine sahip zengin medeniyeti içerdiğini belirterek, İran’ın bugün bölge ve dünyada özel bir konuma sahip olduğunu söyledi.
Nasrullah, İran İslam Cumhuriyetinin bölge ülkelerinin bağımsızlığına verdiği öneme ve zorba güçlerin siyasetlerine muhalefet etmesine de vurgu yaparak, ‘Eğer İran olmasaydı milletlerin geleceği başka türlü olurdu’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.