Seyyid Hasan Nasrullah’tan Önemli Açıklamalar

  • 12 Kasım 2020
  • 779 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah’tan Önemli Açıklamalar
 Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Şehitler Günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.
Şehitler Günü, Lübnan’da “Ahmed Kuseyr” adlı İslami Direniş askerlerinden birinin, 1982 yılında Tire kentinde işgalci Siyonist güçlerine yönelik şehadet operasyonunda 141 kişiyi öldürdüğü gündür. Şehit Kuseyr, şehitlerin emiri olarak anılmaktadır.
Seyyid Hasan Nasrallah, konuşmasının başında Siyonist rejim hapishanesindeki Filistinli mahkûm Ebu Vair’in şehit olması nedeniyle Filistin halkına başsağlığı diledi ve aylarca süren açlık grevinin ardından serbest bırakılması nedeniyle Mahir el-Ahras’ı da tebrik etti.
Seyyid Hasan Nasrallah şu ifadelerde bulundu: ‘Şehit Ahmed Kuseyr’in şehadet operasyonu, Araplar ve Siyonistler arasındaki çatışma tarihinin en büyük şehadet operasyonu olmaya devam ediyor.
Ariel Şaron’un (o zamanki İsrail rejiminin başbakanı) 38 yıl önce bugün İsrail askeri binasının yıkıntıları üzerinde duran çaresiz ve ezik yüzünü hala hatırlıyoruz.
Bu operasyon, Hizbullah’ın, direniş yolundaki tüm şehitlerin lütfuyla tanındığını ve bunu takdir ettiğini ve bu yönde emeği geçen ve adımlar atan herkese teşekkür ettiğini belirten Şehit Ahmed Kuseyr tarafından gerçekleştirilen büyük bir operasyondu.’
Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasının devamında, Lübnan ile Siyonist rejim arasındaki sınır çizgisi görüşmelerine atıfta bulunarak şunları söyledi: ‘Bu hareketin başından beri duruşu, direnişin bu konuya dahil olmaması gerektiğiydi; Çünkü bu Lübnan hükümetinin sorumluluğundadır.
İslami direniş, hükümetin sınırların çizilmesi konusunda belirttiği her şeye bağlıdır; Sonuç olarak ta ordunun işgal altındaki Lübnan topraklarını özgürleştirmesine yardım ediyor.
Hizbullah, Lübnan hükümetinin Şeba Çiftlikleri ve Kefr Şuba tepeleri ve Lübnan’ın işgal edilmiş toprakları olarak gördüğü El-Ajr köyünün bir kısmı konusundaki duruşunu destekliyor ve bu hükümetin tutumuydu.’
Amerikalılar sınır belirleme müzakerelerine odaklanıyor
Seyyid Hasan Nasrallah sözlerine şöyle devam etti: ‘Hibulla zaten sınır belirleme meselesini teknik bir mesele ile sınırlamak istiyordu ve son zamanlarda Amerikalılar bu konuya özel önem verdiler.
Sınır belirlenmesi üzerine görüşmeler bu konuyla sınırlıydı ve başka herhangi bir değişikliğin girişi değildi.’
Seyyid Hassan Nasrallah, bazılarının bu meseleyi, sınırların çizilmesi müzakerelerinin başlamasının İsrail ile ilişkileri normalleştirmenin bir başlangıcı olduğu konusuyla ilişkilendirmeye çalıştıklarını ve bu sözlerin değersiz olduğunu söyledi.
Hizbullah Genel Sekreteri, bu hareketin İsrail karşısındaki tutumunun net olduğunu ve Hizbullah’ın, bölge halkının ve Filistinlilerin haklarını ihlal eden bu rejimi yasadışı bulduğunu ifade etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.