Seyyid Hekim: Ortadoğuda ciddi bir ortak arayışında olan Siyonist rejim, Kuzey Irak’ta referandum yapımını destekliyor

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Seyyid Hekim: Ortadoğuda ciddi bir ortak arayışında olan Siyonist rejim, Kuzey Irak’ta referandum yapımını destekliyor

Meclis Başkanı Ali Laricani Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı’yla yaptığı görüşmede, İran’ın Irak’ın içinde bulunduğu krizi atlatmasına dek bu ülkenin yanında yer almaya devam edeceğini açıkladı.

Mehr Haber ajansının bildirdiğine göre İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı Seyyid Ammar Hekim’le yaptığı görüşmede, “İran, Irak’ın içinde bulunduğu krizi atlatmasına dek bu ülkenin yanında yer almaya devam edecek. Irak’ın bölgede önemli etkiye sahip olduğundan dolayı bu ülke bölünmemelidir, zira bundan yararlanacak tek taraf Siyonistlerdir” ifadesini kullandı.

IŞİD’in yenilmeye yön tuttuğunu belirten Laricani, sözlerini şöyle sürdürdü: IŞİD terör örgütü Irak’ta büyük bir darbe almıştır. Irak ulaştığı bu zaferi, savaş sonrası sorunlarını atlatmak için tedbirli şekilde ileriye götürmelidir.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilere değinen İslami Şura Meclisi Başkanı, “Ticaret alanında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için büyük bir kapasiteye sahibiz ve bankacılık alanındaki engellerin kaldırılmasıyla bu konuda daha da gelişeceğiz” değerlendirmelerini yaptı.

Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı Seyyid Ammar Hekim de bu görüşmede şu açıklamaları yaptı: Kanaatimize göre, Irak ve Suriye’de IŞİD’a karşı mücadele etmezsek bunu dünya genelinde yapmaya mecburuz. İran İslam Cumhuriyeti’nin IŞİD karşıtı mücadele alanında Irak’la birlikte diğer ülkelere ettiği istişareler günümüzde Musul’da ulaşılan zaferlere yol açtı.

Hekim sözlerine şunları da ekledi: Irak’ın bölünmesi tüm bölgeyi etkileyecek ve sürekli Kürtlerle Şiilerin arasını bozmak isteyenlerin lehine olacaktır. Ortadoğuda ciddi bir ortak arayışında olan Siyonist rejim, Kuzey Irak’ta referandum yapımını destekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.