Seyyid İmam Ali Hamaney: Zamanı sona ermiş ambargoların tekrar başlaması ambargo ve yükümlülükleri çiğnemektir

  • 28 Kasım 2016
  • 975 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney: Zamanı sona ermiş ambargoların tekrar başlaması ambargo ve yükümlülükleri çiğnemektir

Seyyid İmam Ali Hamenei, ABD kongresi tarafından İran aleyhine sön zamanlarda uygulanan ambargo ile ilgili, Bir ambargoyu başlamak ile biten bir ambargoyu başlatmak bir birinden farklı değildir ve ikinci olay da ambargo ve karşı taraf tarafından taahhütlerin çiğnenmesidir dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri komutanları ve yetkilileri ile görüşen İmam Ali Hamenei, İran Deniz Kuvvetlerinin çeşitli alanlardaki ilerlemelerini dikkat çekici ve takdire şayan olduğunu belirterek, planlanan programların sonuca ulaştırılmasının önemine, işlerin sonuçlanmasında aceleci davranmamak gereğini vurgulayarak, eksiklerin giderilmesinin sınırlamalar karşısında teslim olmamaya bağlı olduğunu söyledi.

Deniz Kuvvetleri günü dolayısıyla gerçekleşen görüşmede, bazı ülkelerin gelişmesinde denizciliğin önemine değinen Seyyid İmam Ali Hamanei, İran’ın büyük deniz sınırları ve denizcilikte eski geçmişe sahip olduğunu ve bundan dolayı İran deniz kuvvetlerinin güç ve yeteneklerinin İslami düzen ve İran tarihine yakılır olması gerektiğini söyledi.

İmam Ali Hamenei serbest sularda var olmanın ülkenin gücünün artması sebebi olduğunu ve serbest sularda var olmanın artması gereğini vurguladı.

Nükleer müzakere konusuna değinen Seyyid İmam Ali Hamanei, ‘’Bu müzakerelerde ambargolar konusunda çok tartışmalar oldu fakat şimdi ABD Kongresinde ambargoların uzatılması konusu gündeme geliyor ve bunların ambargo olmadığını ambargonun uzatılması olduğunu söylüyorlar. Bir ambargoyu başlamak ile bir ambargoyu zamanı bitirdikten sonra uzatmak aynıdır ve ikinci de ambargo ve karşı tarafın taahhütlerini çiğnemesidir’’ dedi.

Bu sorunların nedenini işlerin bitirilmesinde aceleci davranılması olduğunu ifade eden Seyyid İmam Ali Hamanei, Bir işin bitirilmesi için acele ettiğimiz zaman bazı küçük noktaları gözden kaçırabiliriz ve bu da bir işte açıklar ortaya koyabilir bundan dolayı işlerin sağlam ve uygun hızla yapılmasını gerçekleştirmeliyiz dedi.

Seyyid İmam Ali Hamanei’nin konuşması öncesi Deniz Kuvvetleri Komutanı Habibullah Seyyari İran Deniz kuvvetlerinin serbest denizlerdeki varlığı ve milli menfaatleri temini ile ilgili bir rapor sundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.