Seyyid Mukteda Sadr’dan İntikam Çağrısı

  • 29 Kasım 2015
  • 939 kez görüntülendi.
Seyyid Mukteda Sadr’dan İntikam Çağrısı

Irak Sadr hareketi lideri Mukteda el-Sadr; Tekfirci teröristlerden, Nijerya ve Bangladeş şehitlerinin kanının öcünü almak için Iraklıları yapılacak özel operasyona çağırdı.

Seyyid Mukteda el-Sadr bugün yaptığı konuşmasında; Bangladeş ve Nijerya’lı müslümanlara karşı işlenen cinayetlerin intikamını almak için çağrıda bulundu.

Sadr; Allah’ın düşmanı, İsrail’in zalim çocuğu olan ve Bangladeş’te camiye saldırı düzenleyen terörist IŞİD örgütü bizim büyük düşmanımızdır. Ben, Ehl-i Beyt (as) dostu olan Iraklı savaşçılardan Bangladeşli ve Nijeryalı kardeşlerimizin intikamlarını IŞİD’den almalarını istiyorum dedi.

Geçen hafta perşembe günü IŞİD’in Bangladeş’te camiye düzenlediği saldırı sonucu 1 kişi şehid olmuş 3 kişi de yaralanmıştı. Yine Cuma günü Nijerya’da Hz. Hüseyin’e (as) yas tutan halka karşı yapılan intihar saldırısında, en az 18 kişi şehid olmuştu.

Öte yandan Mukteda es-Sadr kendisine yöneltilen “ABD Kongresi’ne sunulan Irak’taki bazı etnik ve mezhebi güçlere askeri yardım tasarısı ve Irak’ın etnik ve mezhepsel olarak bölünme planı” ile ilgili soruya, “Irak’ın bütünlüğü bizim değişmez şartlarımızdan biridir ve bundan taviz vermeyeceğiz, Amerikan işgali ile beraber Irak’ta mezhepsel çatışmalar ve ayrılıklar için uygun zemin oluştu, bu bölünme planları da bu kirli projenin ikinci ayağını oluşturuyor” cevabını verdi.

Sadr, Irak’ın bölünmesini öngören planları reddettiğini söyleyerek, “Biz bu kirli planlara da bölünmeye de karşıyız, ve kim bu plana destek oluyorsa ihanet içindedir ve ülkesinin iyiliğini istemiyordur” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.