Seyyid Nasrallah: Cihad ruhu Siyonizm aleyhindeki en güçlü silahtır

  • 12 Kasım 2015
  • 865 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: Cihad ruhu Siyonizm aleyhindeki en güçlü silahtır

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah, cihat ruhunun başta Amerika ve İsrail olmak üzere düşmanlara karşı en güçlü silah olduğunu söyledi.
Hizbullah genel sekreteri Nasrullah, her sene 11 Kasım’da düzenlenen ve bu yıl Güney Lübnan’daki Dahiye kentinde gerçekleştirilen “Hizbullah Şehit Günü” (Ahmet Kasir’in İsrail aleyhindeki operasyonu) töreni katılımcılarına canlı yayın bağlantısıyla hitap etti.
Nasrullah, şehitlerin kanlarının bereketi ve kazanımlarına temas ederek, şehit Ahmet Kasir’in siyonist İsrail’e karşı operasyonundan 33 yıl geçmesine rağmen bu operasyonun direniş tarihinde eşsiz olduğunu söyledi.
Şehit Ahmet Kasir, 11 Kasım 1982 yılında Güney Lübnan’da, bomba yüklü araçla Siyonistlerin askeri merkezine girerek bombayı infilak ettirmiş ve söz konusu eylemde en az 100 Siyonist asker ölmüştü.
Hizbullah genel sekreteri konuşmasının ayrı bir yerinde de, siyonist rejimin Filistin milletini muhasara ettiğini ve saldırılarında cihat ve direniş güçlerini hedef aldığını ama buna rağmen hiçbir zaman Filistin halkının direniş iradesini kıramadığını söyledi.
Nasrullah, terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu’nun son ABD ziyaretine de temasla, bu ziyaretin gerçekte Amerika’nın siyonist İsrail’e desteği ve Tel Aviv’in çıkarlarına olan bağlılığının değişmez siyasetinin açık göstergesi olduğunu söylerken Amerika’da, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında siyonist İsrail konusunda hiçbir görüş ayrılığının da olmadığını söyledi.
Lübnan Hizbullah genel sekreteri, Amerika ve siyonist rejimin bir araya gelmelerine de temasla, bunlar bir araya geldiğinde direniş aleyhinde plan yapıldığı gerçeğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.
Nasrullah, Yemen ve Suriye gelişmelerine de işaretle, Amerika’nın zamanın geçmesiyle birlikte Suriye ve Yemen’de savaşa son veremeyeceğini daha iyi gördüğünü belirterek, ( ABD ve bölgesel müttefiklerini, Suriye ve Yemen’de “askeri yollardan vazgeçmeye, engelleyici ve imkansız şartlar öne sürmeksizin siyasi çözüm için adım atmaya” çağırdı.
Nasrallah, “Suriye ve Yemen konusunda ABD, müttefikleri ve maşaları, bu önemli savaşı kazanamayacaklar. Siyasi çözümü de sahadaki gerçekleri ve direnişi kırmak için erteliyorlar. Aynı durum, Irak’ta da geçerli” diye konuştu.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.