Seyyid Nasrullah: Gazze halkı kahramanca işgalciye karşı direnmiştir

  • 09 Nisan 2018
  • 935 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Gazze halkı kahramanca işgalciye karşı direnmiştir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, dün yaptığı bir konuşmada, Gazze halkının işgalciye karşı direnişi ve fedakarlığının ve düzenledikleri büyük yürüyüşün sözde ‘asrın anlaşmasına’ karşı bir tokat olduğunu söyledi.

Dün Lübnan’ın güneyinde yer alan Nebetiye şehrinde video konferansı aracılığıyla konuşan ve bölgesel gelişmelere temas eden Nasrullah, “İşgalci orduya karşı kıyam eden ve onlarca şehit veren Gazze’nin fedakar, mazlum ve direniş gösteren halkını tebrik ediyorum. Bu direniş, Siyonist düşmanın yüzüne vurulan bir tokat gibidir” dedi.

İsrail’in Güney Lübnan için de ilk tehdit olduğunu belirten Seyyid Hasan Nasrullah, “Biz halen topraklarımıza göz diken bir düşmanla karşı karşıyayız. Yeni nesil, işgalcilerin nasıl Lübnan’dan kovulduğunu bilmeli. İşgalciler, Lübnan’dan direnişle kovuldu, hiçkimse bunun aksini iddia edemez” ifadelerini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Direniş, 2000’de Emel Hareketi’yle dostluk ve mücahitlerin çabaları sayesinde Lübnan’ı özgürleştirdi. ABD, İsrail ve müttefikleri o zamandan itibaren Lübnan’da gerçek bir gücün var olduğunu anladı ve Direniş’e karşı yeni komplolar kurmaya başladı” diye konuştu.

Nasrullah, Suriye gelişmelerindeki bütün hedeflerin en önemlisinin gerçekte direnişe darbe indirmek olduğunu belirterek direniş aleyhinde akla hayale gelmedik oyunlar oynandığını ve bu oyunların bozulduğunu onlardan birinin  Lübnan içinde Lübnan ordusu ve direniş güçleri arasında iç savaş çıkarmak olduğunu söyledi.

Nasrullah, Mayıs  ayında yapılacak parlamento seçimlerine de vurgu yaparak, Lübnan halkının bütün kesimlerinin bu seçimlere görkemli bir şekilde katılmaları gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.