Seyyid Nasrullah: Salih es’Semad, sorumluluk sahibi ve cesur örnek bir liderdi

  • 25 Nisan 2018
  • 1.425 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Salih es’Semad, sorumluluk sahibi ve cesur örnek bir liderdi

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, dün gece Yemen Ensarullah lideri Bedreddin el’Husi’ye gönderdiği mesajda, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Salih es’Semad’ın şehadeti münasebetiyle tebrik ve taziyelerini bildirirken, ‘Salih es’Semad, mütevazı, cesur ve sorumluluk sahibi örnek bir liderdi’ dedi.

İRNA’nın haberine göre Nasrullah, Salih’in her zaman savaş meydanlarında bulunduğunu ve şehadet aşkı sahibi biri olduğunu kaydetti.

Bu arada Filistin Kurtuluşu Halk Cephesi de yayınladığı bildiride, Suudi rejiminin sözkonusu cinayetini kınarken, Salih es’Semad’ın şehid edilmesinin Yemen halkının işgalcilere ve saldırganlara karşı iradesini zayıflatamayacağını bildirdi.

Sözkonusu Filistinli grubun bildirisinde, uluslararası terörizmin belli bir ortak hedeflerinin olduğunu ve bu doğrultuda bir hedeflerinin de Arap milletleri olduğuna yer verildi.

Bahreyn’de de İslami Emel Hareketi  de, Salih es’Semad’in  şehadetinin, Yemen halkının ülkeyi ve izzetlerini savunmasında  yeni bir iftihar kaynağı olduğunu bildirdi.

Suudi rejimi savaş uçaklarının geçen perşembe günü düzenlediği saldırıda Salih es’Semad’in şehadetiyle ilgili  Bahreyn 14 Şubat Koalisyonu da taziyelerini bildirdi ve Yemen halkının düşmanları karşısında asla yenilmeyeceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.