Sıcaklar, Filistinli Esirlerin Çilesini Arttırdı

  • 28 Mayıs 2015
  • 757 kez görüntülendi.
Sıcaklar, Filistinli Esirlerin Çilesini Arttırdı

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esirler, cezaevi idaresinin esirlerin en basit insani ihtiyaçlarına dahi duyarsız kalması yüzünden sıcakların başladığı şu günlerde ciddi sıkıntılar çekiyor.

Esirler dışarıya sızdırdıkları mektupta, sıcakların başladığı günlerde, havayı biraz da olsa serinleten pervanelerin azlığı nedeniyle ciddi sıkıntılar çektiklerini, bu konuda ihtiyaçlarını cezaevi idaresine bildirdikleri halde idarenin taleplerini görmezden geldiğini belirterek, cezaevi idaresinin en basit sorunlara bile duyarsız kaldığını, günü birlik kesilen su sorununa çözüm getirmediğini ve uzun süre susuz kaldıklarını ifade ettiler.

Esirler tarafından kaleme alınan ve dışarıya gönderilen mektupta ayrıca, şu sıralarda hücreleri böceklerin bastığı , bununla mücadele için cezaevi idaresinin bir şey yapmadığı, işgal radyosunun bile bu böceklerin Nil sıtmasına neden olduğunu söylediği halde sorumluların bu konuda bir girişimde bulunmadığı hatırlatıldı.
Esirler gönderdikleri mektupta, cezaevi idaresinin kendilerine baskı kurmak ve sıkıntı vermek için kitapların içeri girmesini engellediği gibi, içerden de kitap ve defterlerin çıkmasına müsaade etmediğini dile getirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.