Silahlı Direniş Filistin’in Özgürlük Mücadelesi İçin En Meşru Haktır

  • 25 Nisan 2015
  • 821 kez görüntülendi.
Silahlı Direniş Filistin’in Özgürlük Mücadelesi İçin En Meşru Haktır

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta Filistin halkının özgürlük ve vatanlarını işgalden kurtarma amacıyla verdiği mücadeleye destek amacıyla bir uluslararası sempozyum düzenlendi. Sempozyumda Filistin halkının, işgal altındaki vatanını işgalden kurtarmak için silahlı direniş başta olmak üzere tüm mücadele yöntemlerinden yararlanma hakkının olduğu vurgulandı.

Üç gün süren sempozyum 24 Nisan Cuma günü kapanış bildirisinin okunmasıyla sona erdi. Sempozyumun kapanış bildirisinde yurtlarından çıkarılan ve kendi topraklarının dışında mülteci hayatı yaşamaya mahkum edilen tüm Filistinlilerin yeniden evlerine ve yurtlarına dönme haklarının olduğu vurgulandı.

Bildiride siyonizmin ırkçılığı ve gericiliği ifade eden bir ideolojik anlayışın ismi olduğuna dikkat çekilerek, ona karşı verilen mücadelenin yahudilik dinine karşı veriliyormuş gibi gösterilmesinin de doğru olmadığı dile getirildi. Bildiride aynı zamanda tüm Latin Amerika ülkelerinin parlamentolarına bir çağrı yapılarak Filistin halkının haklarına destek vermeleri istendi.

Kapanış bildirisinde aynı zamanda Avrupa’daki boykot yönetim merkezleriyle irtibat kurularak siyonist işgalle işbirliği içindeki kurumları boykotun uluslararası çapta genişletilmesi ve yaygınlaştırılması için faaliyetlerin artırılması istendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.