Sina’daki Patlamalarla İlgili Suçlamalara Hamas’tan Sert Tepki Geldi…

  • 30 Ocak 2015
  • 696 kez görüntülendi.
Sina’daki Patlamalarla İlgili Suçlamalara Hamas’tan Sert Tepki Geldi…

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın siyasi liderlerinden Salah el-Berdevil, dün gece (29 Ocak Perşembe) Mısır’ın Sina bölgesinde meydana gelen patlamalardan dolayı Mısır medyasının Hamas’a ve askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’na yönelik çirkin suçlamalarına sert tepki gösterdi.

Kişisel facebook sayfasında yaptığı açıklamada, Mısır’ın Sina bölgesinde meydana gelen patlamaların son derece üzüntü ve endişe verici olduğunu dile getiren Salah el-Berdevil, fakat daha olayla ilgili hiçbir bilgiden bile söz edilmeden Mısır’daki bazı medya organlarının adeta füze hızıyla Filistin direnişinin, özellikle de Hamas’ın ve onun askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın üzerine iftira ve yalana dayalı suçlamalarını fırlatmalarının da Gazze halkını kızdırdığını dile getirdi.

Salah el-Berdevil yaptığı açıklamada Hamas’a yöneltilen suçlamanın ya tamamen cehaletten, ya kin ve düşmanlık duygusundan ya da siyonist işgalciye uşaklık görevini yerine getirmekten kaynaklanabileceğini başka bir sebebinin bulunmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Berdevil açıklamasında Filistinlilerden bu tür yalan ve iftiralar karşısında sarsılmamalarını isteyerek sözlerini Yüce Allah’ın şu sözleriyle bitirdi: “Gevşemeyin, üzülmeyin eğer mü’min kimseler iseniz üstün olan sizsiniz.”

Mısır’ın Sina bölgesinde dün gece askerî noktalara gerçekleştirilen saldırılarda 42 asker ve subay hayatını kaybederken onlarca asker de yaralanmıştı. Saldırıları Ensaru Beytilmakdis (Beytulmakdis’in Yardımcıları) adlı selefi bir örgütün üstlendiği açıklanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.