Sincarlı Ezidilerden Siyonist Barzani’ye bağlı güçlere uyarı

  • 04 Ağustos 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
Sincarlı Ezidilerden Siyonist Barzani’ye bağlı güçlere uyarı

Irak’ın Sincar bölgesinin terör örgütü IŞİD tarafından işgalinin üçüncü yıldönümünde ezidiler, Mesut Barzani’ye bağlı partinin mekanlarına saldırarak, ‘Irak Kürdistan Demokrat Parti güçlerinin Sincar’dan çekilmesi gerektiğini’ bildirdiler.

İRNA’nın haberine göre, Ezidilerin kadın komutanlarından Şefa Sencari, hiç bir kürt ezidinin Irak Kürdistan Demokrat Partisi safında yer almayı kabul etmediğini bildirdi.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi, Sincar’ı terör örgütü IŞİD’den kurtarmak için bölgeye faaliyet yaparken bu durum bölge halkının tepkisine neden oluyor.

Bu arada izediler, IŞİD’in 3 Ağustos 2014’te Sincar’a saldırmasının, yakın tarihte işlenen 74’üncü soykırım olduğunu söylüyor.

O gün IŞİD militanları, onlarca yaşlı insanı toplu olarak katletti. Koço köyündeki katliamdan kurtulan Ali İsmail’in yaşadıkları hafızasından silinmiyor: ”Bizi, bir çiftlikte kurşuna dizdiler. Dördüncü gruptaki 30 erkekten biriydik. Bazı gruplarda 45 bazılarında 50-60 erkek vardı. “Bazıları hayatta, tekrar ateş edin” diye bağırdılar. Üçüncü seferde, “Kafalarını hedef alın” dediler.”

IŞİD, binlerce sivili de Sincar bölgesinden sürerek, çoğunu aslında ölüme yolladı. İki oğlunu kaybeden bir baba, çocuklarının susuzluktan ölmelerini görmek zorunda kaldığını anlatıyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, IŞİD örgütü, binlerce kişi kaçırdı, genç kızlara tecavüz etti ve köle olarak sattı.

IŞİD’in vahşi saldırıları, geride 20’den fazla toplu mezar bıraktı. Halen 3 bin ezidi kadının, IŞİD’in elinde olduğu tahmin ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.