Sırbistan: İran tedbirli ve yapıcı politikalarla milli menfaatlerini korudu

  • 19 Ocak 2016
  • 824 kez görüntülendi.
Sırbistan: İran tedbirli ve yapıcı politikalarla milli menfaatlerini korudu
Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, İran’ın tedbirli ve yapıcı politikalarla milli menfaatlerini koruduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) uygulanmaya geçirilmesi sonrası İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye bir tebrik mesajı gönderen Nikoliç, “Bu önemli olay bölge ve tün dünyada barış ve istikrarın güçlenmesi ve dost ülke İran’ın gelişmesine büyük etkileri olacak. İran tedbirli ve yapıcı politikalarla milli menfaatleri ve bunların birisi olan barışçıl nükleer programının gelişmesi hakkını koruyabildi’’ dedi.

Nikoliç, ‘’Ülkeniz aleyhindeki ambargoların kalkması İran İslam Cumhuriyetine ekonomik ve diğer tüm imkanlarından gelişmek için yararlanma imkanı sağlayacaktır ve iki ülke ilişkilerinin tüm alanlarda gelişmesine olanak sağlayacaktır’’ dedi.

Şimdiye kadar çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş İran makamlarına kutlama mesajları göndererek veya resmi bildiriler yayınlayarak KOEP’in yürürlüğe girmesini olumlu karşılamış bulunmaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.