Siren Sesiyle Saygı Duruşunda Bulunmayan Filistinli Kadın Esirlere Ceza Verildi

  • 26 Nisan 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Siren Sesiyle Saygı Duruşunda Bulunmayan Filistinli Kadın Esirlere Ceza Verildi

İşgal rejimine ait HaSharon Cezaevi’nde gardiyanların Filistinli kadın esirleri “Bağımsızlık Günü” sirenler çaldığı sırada talimatlarını yerine getirmedikleri bahanesiyle cezalandırdığı ifade edildi.

“Mehcetu’l-Quds” Şehitler ve Esirler Müessesesi, bugün (26 Nisan Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejiminde sirenlerin çalmasıyla bir dakika saygı duruşunda bulunulması gerektiğini, Filistinli kadın esirlerin ise Filistin marşları çalarak Filistin bayrağı açtığını, cezaevi idaresinin bu duruma çok öfkelendiğini söyledi.

Cezaevi subaylarının işgal istihbarat subayı eşliğinde Filistinli kadın esirleri cezalandırmak üzere bulundukları bölüme gittiklerini ifade eden müessese, kadın esirlere nasıl bir ceza verildiğinin ise henüz öğrenilemediğini belirtti.

İşgal rejimine ait HaSharon Cezaevi’nde Filistinli toplam 26 kadın esir bulunuyor. Bu esirlerin en eskisi 14 yıldır işgal zindanlarında tutulan Lina El-Cerbuni. İşgal rejimi, El-Cerbuni’nin esir takası anlaşmaları kapsamında serbest bırakılmasını reddetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.