Siyahi genci öldüren polisten kan donduran açıklama

  • 26 Kasım 2014
  • 816 kez görüntülendi.
Siyahi genci öldüren polisten kan donduran açıklama

ABD’nin Ferguson kentinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genci öldüren ve yargılanmasına gerek görülmediği için ülkenin dört bir yanında protestoların düzenlenmesine neden olan polis memuru Darren Wilson sessizliğini bozdu.

ABC televizyonuna verdiği mülakatta eylemini savunan Wilson, genci engellemek için başka türlü davranmasına imkan kalmadığını söyledi. Wilson, “Ben görevimi doğru bir şekilde yaptım” diye konuştu.

Öldürdüğü gencin beyaz olması halinde aynı şekilde davranıp davranmayacağı sorusuna da Wilson “aynı şekilde davranırdım” diye cevap verdi.

Brown’ın iri ve çok güçlü bir çocuk olduğunu, kendisine yumruk attığını ve silahını almaya çalıştığını öne süren Wilson, hayatının tehlikede olduğunu düşündüğünü iddia etti.

Wilson’un yargılanmasına gerek görülmemesi üzerine başlayan gösteriler ise ülke genelinde devam ediyor. Ferguson’da dünkü şiddet olayları, yağma, ev ve araçların ateşe verilmesi vakalarının tekrar yaşanmaması için Missouri Valisi Jay Nixon’ın talebi üzerine kente 2 bin kişilik Ulusal Muhafız Birliği gönderildi. Kentte daha önceden konuşlanan birliklerle bu rakamın 2 bin 200’ü geçtiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.