Siyonist ​Olmert’den İtiraf: Hamas Yok Edilemez Hale Geldi ​

  • 26 Haziran 2018
  • 2.775 kez görüntülendi.
Siyonist ​Olmert’den İtiraf: Hamas Yok Edilemez Hale Geldi ​

İşgal rejimi eski başbakanı Ehud Olmert, hükümet başkanıyken yapmadığına en çok pişman olduğu şeyin 2009’da Hamas’ı Gazze’deki yönetimden uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

Olmert, İngilizce yayın yapan “i24” kanalına yaptığı açıklamada, “Operasyon tamamlanmadı. O gün Hamas’ı yönetimden uzaklaştırma imkanı vardı” dedi.

2009’daki savaşta Hamas’ın devrilmemesinin işgal rejimi savunma ve dışişleri bakanlarının hatası olduğunu öne süren Olmert, söz konusu bakanların operasyonun tamamlanmasının İsrail içinde büyük kayıplara yol açacağını söylediklerini ifade etti.

Olmert, 2009’da yaptıkları büyük hata nedeniyle Hamas’ın daha sonra toplanarak daha da güçlü hale geldiğini ve bugün Hamas’ı Gazze’nin yönetiminden uzaklaştırmanın imkansız olduğunu söyledi.

İşgal ordusu 2009 yılında Gazze Şeridi’ne “Dökülmüş Kurşun” adıyla savaş açmıştı. Olmert’in başbakan olduğu o dönemdeki savaşa Filistinliler de “Furkan Savaşı” adını vermişti.

Ariel Şaron’un 2005’te verdiği Gazze Şeridi’nden çekilme kararını öven Olmert, Netanyahu’ya da İsrail devletine saygı duyarak onuruyla istifa etme tavsiyesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.