Siyonist Abbas Gazze’yi Tehdit Etti: Olacaklardan Sorumlu Değiliz

  • 09 Nisan 2018
  • 910 kez görüntülendi.
Siyonist Abbas Gazze’yi Tehdit Etti: Olacaklardan Sorumlu Değiliz

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, hükümetin tüm dosyaları teslim almaması halinde Gazze Şeridi’ne yeni yaptırımlar uygulama tehdidinde bulundu.

Abbas, dün akşam (8 Nisan Pazar) Ramallah kentindeki Filistin Yönetimi Başkanlığı binasında düzenlenen Fetih Hareketi Merkez Kurulu toplantısında konuştu.

Abbas, “Geçtiğimiz günlerde Mısır’dan bir heyet ziyaretimize geldi. Onlara açıkça söyledik. Ya hükümet tüm dosyaları teslim alır, yani hükümetimiz Gazze Şeridi’nin idaresiyle ilgili dosyaların a’dan z’ye hepsini; bakanlıkları, daireleri, güvenliği, silahı ve diğerlerini teslim alır, işte o zaman sorumluluğumuzu tam olarak üstleniriz. Değilse o zaman başka konuşuruz ve orada olanlardan sorumlu olmayız” dedi.

Mısır’dan cevap beklediklerini belirten Abbas, cevap geldiğinde vatanın ve halkın çıkarlarına göre hareket edeceklerini söyledi.

Uzlaşı olmamasına rağmen Ulusal Konsey’in toplanmasında ısrar eden Abbas, Ulusal Konsey’in yakında Ramallah’ta toplanacağını ifade etti.

Abbas, Ulusal Konsey’in yeterli üye sayısına ulaşarak toplanması ve sükunet içinde çalışmalarını tamamlaması için çaba sarfetmeleri gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.