Siyonist Abbas Yönetiminin İsteği Doğrultusunda İsrail Gazze’nin Elektriğini Azaltıyor

  • 12 Haziran 2017
  • 953 kez görüntülendi.
Siyonist Abbas Yönetiminin İsteği Doğrultusunda İsrail Gazze’nin Elektriğini Azaltıyor

Zaten ciddi bir elektrik sıkıntısının yaşandığı Gazze’nin elektriği Mahmud Abbas yönetiminin isteği doğrultusunda daha da azaltılıyor. Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin yayınladığı habere göre İsrail hükümeti dün gece (11 Haziran Pazar), Mahmud Abbas Yönetimi’nin isteği doğrultusunda Gazze bölgesine verilen elektrik miktarının daha da azaltılmasını kararlaştırdı.

Gazetenin üst düzey bir İsrail yetkilisinden naklettiği bilgiye göre İsrail hükümeti mensupları İsrail ordusunun Hamas’a yönelik ablukanın hafifletilmemesi yönündeki kararını nazarı dikkate aldı. Bu doğrultuda Mahmud Abbas’ın Gazze’nin elektriği için yaptığı ödemeleri azaltmasını esas alarak bu bölgeye verilen elektriğin miktarının azaltılmasını kararlaştırdı.

Haberde İsrail Genelkurmay Başkanının, İstihbarat Dairesi Başkanının ve bölgelerle ilgili işleri organize eden yetkilinin Gazze’deki durumun çok sıkıntılı olduğunu dile getirdikleri ve elektriğinin biraz daha azaltılmasının Gazze cephesini iyice köşeye sıkıştıracağını vurguladıkları ifade edildi.

Gazeteye bilgi veren yetkili ordu mensuplarının Hamas’a uygulanan ablukanın hafifletilmemesi tavsiyesinde bulunduklarını ve bununla birlikte Mahmud Abbas’ın siyasetine ters bir tavır da sergilenmemesini istediklerini ifade etti.

Mahmud Abbas, Hamas’a uygulanan ablukanın daha da artırılması amacıyla Gazze bölgesinin elektriği hesabına ödenen paraları %40 oranında azaltma niyetinde olduğunu İsrail’e bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.