Siyonist askerler, Filistinli 3 genci daha şehid etti

  • 27 Ekim 2015
  • 871 kez görüntülendi.
Siyonist askerler, Filistinli 3 genci daha şehid etti

Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil’de İsrail askerinin açtığı ateş sonucu üç Filistinli genç hayatını kaybetti.

Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil’de İsrail askerinin açtığı ateş sonucu Filistinli 19 yaşındaki İyad Ruhi Hicazi Ceredat, 22 yaşındaki Raid ve 20 yaşındaki Saadel-Altrash isimli üç genç vurularak öldürüldü.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, El-Halil kentinde Filistinliler ile yaşanan arbede sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından yaralanan üç gencin hayatını kaybettiği açıklandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, El-Halil’in Sair beldesi yakınlarında Filistinlilerle yaşanan arbedede gerçek ve plastik mermi kullandı. İsrail askerlerinin taş ve boş kutu atan Filistinlilere müdahalesi sırasında yaralanan ve hastaneye kaldırılan Filistinli gençler, aldıkları yaranın tesiriyle hayatlarını kaybetti.

Ceradat’ın ölümüyle İsrail askerlerinin gün içerisinde El-Halil’de vurarak öldürdüğü Filistinlilerin sayısının 5’e yükseldiği belirtildi. İsrail askerleri, bugün “bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasıyla iki genci, dün ise bir genç kızı vurarak öldürmüştü.

Bölgede, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde meydana gelen çatışmalarla ciddi boyutlara ulaştı. İsrailli asker ve sivillerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 50’yi aştı. Olaylarda 10 İsrailli Yahudi de hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.