Siyonist Bahreyn Rejimi, Şehitleri Kefensiz ve Gusülsüz Defin Ediyor

  • 28 Mayıs 2017
  • 939 kez görüntülendi.
Siyonist Bahreyn Rejimi, Şehitleri Kefensiz ve Gusülsüz Defin Ediyor

Al-i Halife Rejimi, el Deraz şehitlerini gizlice kefensiz ve gusülsüz defin ediyor.

Daha önce şehit aileleri rejimin sadece iki aile üyesine şehitlerini görme hakkını vermesine ve şehitler için cenaze merasimlerini yasaklamasına itiraz etmişlerdi.

Geçtiğimiz günlerde rejim güçleri el Deraz kentine saldırmış ve göstericilerden 5’i hayatını kaybetmişti. Muhammed el Sari, Muhammed Zeynelleddin ve Muhammed el Askeri, rejim tarafından el Muharrek mezarlığına defin edilirken, Ahmet el Asfur ve Muhammed Hemdan ise el Mahuz mezarlığına defin edildi.

Rejim güçleri mezarlığın etrafını kuşatma altında tutarken Asya vatandaşı olan bazı kişilerin şehitlerin defin işlemini gerçekleştirdiği bildirildi.

Şehit aileleri ise Bahreyn rejiminden şehit olan çocuklarının cenazesini isterken rejimin şehitlerin kefen ve gusül işlemlerini yapması gerektiği ve ardından ailelerin istediği yere cenazelerin defin edilmesi gerektiği vurgulandı.

Bahreyn rejim güçlerince geçtiğimiz salı günü El-Deraz kentine yapılan saldırıda, Ayetullah Şeyh İsa Kasım’ın taraftarlarından 5 gösterici hayatını kaybetmişti.

Bahreyn mahkemesi Bahreyn devriminin manevi lideri olan Şeyh İsa Kasım’ın teröre destek vermek ve yolsuzluk suçlamaları ile 1 yıl hapse mahkum etmiş ve 265 bin dolar para cezasına çaptırmıştı.

Ayrıca Şeyh İsa Kasım rejim tarafından ülke içerisinde fitne çıkartmak ve casusluk faaliyetleri yürütmek nedeniyle suçlu bulunmuş ve ülke vatandaşlığından çıkartılmıştı.

Geçtiğimiz geçe Şeyh İsa Kasım’ın el Deraz kentindeki evi önünde rejimin kararını protesto etmek için toplanan göstericilere rejim güçleri müdahale etmiş ve çıkan olaylarda 5 gösterici hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.