Siyonist Bahreyn Rejiminden ABD’nin İran karşıtı tutumuna övgü!

  • 16 Ocak 2019
  • 1.871 kez görüntülendi.
Siyonist Bahreyn Rejiminden ABD’nin İran karşıtı tutumuna övgü!

Bahreyn dışişleri bakanı Halid Bin Ahmed Al-i Halife, ABD dışişleri bakanlığı ‘İran Eylem Grubu’ başkanı Brian Hook ile Mename’de görüşmesinde, ABD’nin İran aleyhinde asılsız iddialara dayalı planın ABD ve Bahreyn tarafından desteklendiğini söyledi.

Bahreyn dışişleri bakanı, sözkonusu görüşmede, İran’ı komşu ülkelerin içişlerine karışmakla suçlarken, Amerika’nın asılsız iddiaları doğrultusunda, İran’ın terörizme destek verdiğini, bölge ve dünyada gerginliğe neden olduğunu belirterek, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti ile mücadele çabalarına Bahreyn’in tam destek verdiğini söyledi.

Bahreyn dışişleri bakanı, ABD ve Bahreyn ilişkilerini stratejik olarak nitelerken, Bahreyn’in Amerika ile bütün alanlarda işbirliğini geliştirmeye önem verdiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede ABD’li yetkili Brian Hook da, Bahrayn ve ABD ilişkilerinin dostane ve güçlü olduğunu söyledi.

Bahreyn rejimi, Arabistan, ABD ve siyonist İsrail rejiminin siyasetleri doğrultusunda İran aleyhinde iddialarını sürdürüyor.

Bu arada İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi de, Bahreyn yetkililerinin o ülkenin iç sorunlarını İran ile irtibatlandırma iddialarını reddederek, bunu iç sorunları örtbas etmek için yenilgiye uğramış bir çaba olarak nitelendirdi.

Bahreyn rejimi 14 şubat 2011’den beri halkın bu rejim aleyhindeki gösterilerine sahne olmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.