Siyonist bakan: ‘Doğalgaz için Türkiye ile ilişkiler düzelmeli’

  • 08 Şubat 2016
  • 817 kez görüntülendi.
Siyonist bakan: ‘Doğalgaz için Türkiye ile ilişkiler düzelmeli’

İşgalci terörist İsrail ‘in Enerji Bakanı, çıkardıkları doğalgazın Avrupa’ya pazarlanması için Türkiye ile ilişkilerin eskisi gibi olması gerektiğini dile getirdi.

Siyonist kabinesinin Enerji Bakanı Yuval Steinitz; İsrail, Kıbrıs ve Mısır deniz bölgesinden çıkarılacak doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya satılması için Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyileşmesi gerektiğini söyledi.

Filistinlilerden gaspettikleri kaynakları kendi mallarıymış gibi utanmazca değerlendirmeye çalışan Steinitz, bir Yunan gazetesine verdiği demeçte “Denizlerimizden çıkacak doğalgaz miktarının, tahminlerimizden çok daha fazla olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde İsrail’in münhasır deniz bölgesinde yeni aramalara başlayacağız” dedi.

“Aynı şey Kaçıklarında bulunan doğalgaz yatakları için de geçerli” ifadesini kullanan Siyonist bakan, şöyle devam etti: “Bu gazın Türkiye üzerinden Yunanistan’a ve Avrupa ülkelerine ulaşması için ilk önce Tisrail ile olan ilişkileri eskisi gibi iyileşmeli.” Kıbrıs Rum lideri Nikos Anastasiadis ise Kıbrıs ve İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşması için Kıbrıs sorununun çözümünü şart gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.