Siyonist Bir General: Hizbullah’ın Hassas Füzeleri, Derinliklerimizi Hedef Alacak

  • 17 Ocak 2020
  • 593 kez görüntülendi.
Siyonist Bir General: Hizbullah’ın Hassas Füzeleri, Derinliklerimizi Hedef Alacak
  Siyonist bir general, Ä°srail rejiminin Ä°ran ile yüzleÅŸemeyeceÄŸini kabul ederek şöyle dedi: “Hizbullah iÅŸgal altındaki Filistin topraklarını hassas füzelerle hedef alacak ve ağır kayıplar ve hasar verdirecektir.”
Ray el-Yevm gazetesi Zahir Andraws kaleme aldığı bir haberde şöyle dedi: “Güvenlik ve siyasi düzeydeki tüm Ä°srail çevreleri ve liderleri, bu rejimin iki stratejik zorlukla karşı karşıya olduÄŸunu kabul ediyor. Birincisi, Ä°ran’ın Suriye’deki varlığını sürdürmesi, ikincisi Hizbullah’ın hassas füzelere eriÅŸimi.”
Yazar, yazının devamında şöyle diyor: “Hizbullah bu füzeleri önümüzdeki savaÅŸta kullanacaktır. Tel Aviv’deki kaynaklar, Ä°srail ve ABD tehditlerine raÄŸmen Hizbullah’ın bu tür füzeleri elde etmeye devam edeceÄŸini söylüyor. Bu füzeler Ä°srail’in karar alıcıları ve güvenlik çevreleri için ciddi bir zorluk teÅŸkil ediyor; çünkü Ä°srail liderlerine göre bu füzeler her noktada (iÅŸgal altındaki Filistin’de) yaygın yıkıma neden olabilir.”
Bu baÄŸlamda, Ä°srail Askeri Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’nın Stratejik SavaÅŸ Planlama Birimi’nde görev yapan eski hava kuvvetleri komutanı General Umer Denk, Hizbullah’ın füze tehdidinin her zamankinden daha tehlikeli olduÄŸunu söyledi.
General Denk, Siyonist rejim radyosuna (FM103) verdiÄŸi demeçte şöyle bir açıklamada bulundu: “Bu rejim, Ä°ranlıları Suriye’den çıkarma gücüne sahip deÄŸil. Aynı ÅŸekilde onların bölgedeki varlıklarını da sınırlayamaz.”
Buna ek olarak, Ä°srail rejimi, Ä°ran’ın seyir füzeleriyle baÅŸa çıkabilen savunma sistemlerine sahip olmadığını açıkça ve resmi olarak kabul etti. Ãœst düzey Ä°srail güvenlik yetkilileri, Ä°ran’ın yanı sıra Hizbullah ve Suriye’nin bu füzeleri gelecekte rejimle yapılacak bir savaÅŸta kullanacağını ve özellikle Ä°srail rejiminin stratejik tesislerine önemli zararlar vereceÄŸini tahmin ediyor.
Benzer ÅŸekilde, Tel Aviv’deki üst düzey güvenlik kaynakları Ä°srail rejimi için en kötü senaryonun iç cephesine günde binden fazla roketin düşmesi olduÄŸunu söylüyor.
Bu kaynaklar, Hizbullah askeri kanadının yeÅŸil ışık alırsa, sadece ön cephede hasar vermekle kalmayıp, özellikle hassas füzelerle iÅŸgal altındaki Filistin’in derinliklerini de hedef alacağını ve Ä°srail rejimine ağır kayıplar verdireceÄŸini belirtiyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.