Siyonist Halife Rejiminin Bahreyn Halkına Yönelik Şiddeti Artarak Sürüyor

  • 23 Nisan 2018
  • 1.231 kez görüntülendi.
Siyonist Halife Rejiminin Bahreyn Halkına Yönelik Şiddeti Artarak Sürüyor

Ortadoğu’daki krizler kargaşası cereyan ederken, Al-i Halife yargı sisteminin muhalefete karşı şiddet ve baskısı tırmanarak devam ediyor.

Ortadoğu, türlü krizlerle boğuşur ve uluslararası camia, Suriye ve Yemen krizleri üzerine yoğunlaşırken, Bahreyn’deki durum neredeyse kasten unutulmaya terk edilmiştir. Büyük güçlerin çıkarları, Bahreyn’de Al-i Halife’nin şiddeti üzerine gitmemektir. Aslında, Arap dünyasında 2011 yılında Kuzey Afrika’nın ardından ilk önce halk itirazları Fars Körfezi ülkelerinden olan Bahreyn’de başladı. Bu nedenle Suudi Arabistan ivedilikle harekete geçerek, acil tepki verdi. Al-i Suud 14 Mart 2011’de yani Bahreyn’de halk ayaklanmasının üzerinden sadece bir ay geçerken bu ülkeye askeri güç gönderdi. Bu girişim Al-i Suud’un Bahreyn’de yaşanan olaylardan endişeli olduğunu ortaya koydu.

Suriye’de krizin patlak vermesi ve tekfirci terörist grupların Batılı ve Arap ülkelerinin desteğiyle bu ülkede faaliyete başlaması, Al-i Halife rejimi ve yabancı hamileri için eşsiz bir fırsat sundu çünkü Bahreyn’de yaşananlar, medya, uluslararası güçler ve sisteminin ilgi odağından çıkarak, ikinci plana itilmiş oldu. İşte Bahreyn’in hali budur. Uluslararası camia hergün muhalifler ve itirazda bulunan insanlara yapılan şiddet, saldırı, sindirme girişimi, tutuklulara yapılan işkence ve verilen haksız kararlara karşı sessizliğini koruyarak, bu küçük ülkeye karşı hiçbir baskı yapmıyor. Bundan dolayı daha küstahlaşan Al-i Halife rejimi Bahreynli protestoculara karşı şiddet eylemlerini hem tırmandırdı, hem de çeşitlendirdi. En önemli şiddetlerden biri, yargı şiddetidir. Dikta rejimlerde yargı sistemi muhalifleri bastırma için rejimler tarafından kullanılan en önemli araç sayılıyor. Bahreyn için de aynı konu geçerlidir. Bahreynli protestoculara karşı yargı şiddeti sık sık yaşanmaktadır ve muhalif isimlere hiç hak etmedikleri cezalar kesiliyor. Kimileri müebbet ve uzun süreli hapis cezasına çarptırılırken, kimilerinin de vatandaşlık hakları iptal ediliyor.

Bu bağlamda Bahreyn İnsan Hakları Merkezi, 24 vatandaşın daha vatandaşlıktan çıkarıldığını duyurdu.

Katar eş-Şark gazetesinde yer alan habere göre, Bahreyn İnsan Hakları Merkezi aylık raporunda geçen ayda Bahreyn’de bin 668 kez insan hakları ihlali yapıldığını bu rakamın önceki aya göre yüzde 30 oranında artış gösterdiğini duyurdu.

Bahreyn ağır ceza mahkemesi de geçen perşembe günü, on kişi hakkında müebbet hapis cezası verirken 10 kişi de onar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bahreynli yetkililer ayrıca geçen çarşamba bir boru hattındaki patlama ile ilgili 7 vatandaşı daha ağır ceza mahkemesine sevketti.

Bahreyn’de Nisan ayında da yargı şiddeti devam etmektedir. Bu doğrultuda Bahreyn Ceza Mahkemesi geçenlerde 26 Bahreyn vatandaşını 3 yıldan müebbet hapse varan cezalara çarptırdı.

Bu kişiler terör örgütü kurmak ve bir polis memurunu katletmek için askeri eğitim görmekle suçlanıyor. Ancak haklarındaki suçlamalar için yargı hiçbir delil ve belge sunamıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.