Siyonist İki Komutandan İtiraf: Son Gazze Savaşında Yenildik…

  • 12 Ocak 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Siyonist İki Komutandan İtiraf: Son Gazze Savaşında Yenildik…

İşgal rejiminin geçen Ağustos ayında Gazze’ye yönelik başlattığı ve 51 gün süren savaşın üzerinden beş ay geçmesine rağmen, savaşın etkileri ve sonuçları konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor.

Savaşı değerlendiren işgal rejimindeki iki komutan, son Gazze savaşının kendileri açısından başarısızlıkla sonuçlandığını ve amaçlarına ulaşamadıklarını, Hamas hareketini caydıramadıklarını ve savaş nedeniyle de işgal rejiminin ağır bedeller ödemek durumunda kaldığını söyledi.

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Yediot Aharanot gazetesine konuşan Siyonist Genelkurmay Başkanı adaylarından Yoav Galant, Gazze’ye yönelik başlattıkları savaşın üç kritere göre de başarısız olduğunu ve İsrail ordusunun amacına ulaşamadığını söyledi.

Galant, bir savaşın başarılı olması için gereken üç kriterin savaşın ağır bedel ödetmemesi, uzun sürmemesi ve sonuç getirmesi olduğunu belirterek, İsrail’in bu savaşta oldukça ağır bedel ödediğini ifade etti.

Galant yaptığı açıklamanın devamında, İsrail’in Hamas’tan binlerce kat daha güçlü olduğunu iddia ederek, ancak bu kadar büyük ve güçlü olan bir rejimin karar alma, işleri idare etme ve savaşı sevk ve idare etme konusunda zayıf kaldığını savundu.

Savaşı değerlendiren diğer bir isim ise, Siyonist Genelkurmay eski başkan yardımcısı Yair Naveh oldu. Naveh, Hamas’ın inşa ettiği ve savaşta kullandığı tünellere karşılık İsrail ordu komutanlarının başarısız kaldığını söyledi.

Ordunun Hamas’ın gücünü tahmin edemediğine dikkat çeken Naveh, onun savaşta bu kadar dayanabileceğini kestiremediğini ifade etti.

Değerlendirmesinde, Siyonistlerin Hamas’la olası bir savaşta onu hızla yenmenin kolay olmayacağını anlamaları gerektiğini belirten Siyonist komutan, durumun geçmişe göre daha karmaşık ve zor olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.