Siyonist İşgal Güçleri 1 oğlunu şehit ettiği 5 oğlunu da tutukladığı kadının evini yıktı

  • 16 Aralık 2018
  • 1.372 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri 1 oğlunu şehit ettiği 5 oğlunu da tutukladığı kadının evini yıktı

Oğullarından biri şehit olan ve 5’i ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış Filistinli kadın Latife Ebu Hamid’in evi İsrail askerleri tarafından yıkıldı. Yıkıma engel olmak amacıyla evin çevresinde çadırlar kurarak nöbet tutan Filistinliler ile yıkıma gelen İsrail askerleri arasında arbede yaşandı.

Siyonist İsrail askerleri tarafından gece evi yıkılan Latife Ebu Hamid, olayın ardından yaptığı açıklamada “İrademizi kıramayacaklar, binayı yeniden yapacağız.” dedi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Emari Filistin Mülteci Kampı’nda, oğullarından biri şehit olan ve 5’i ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış Filistinli kadın Latife Ebu Hamid’in evi İsrail askerleri tarafından yerleştirilen patlayıcılarla yıkıldı.

Yıkıma engel olmak amacıyla evin çevresinde çadırlar kurarak nöbet tutan Emari Filistin Mülteci kampı sakinleriyle buldozerler eşliğinde yıkıma gelen İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri aktivistleri dağıtmak için gerçek ve plastik mermi ile gaz bombası kullandı.

İsrail askerleri, İşgal altındaki Batı Şeria’da yıkım için buldozerlerle abluka altına aldığı Filistinli Ebu Hamid ailesinin evinde nöbet tutan aktivistlere müdahale ettikten sonra yaklaşık 150 Filistinliyi bir statta alıkoyduğu ifade edildi.

Latife Ebu Hamid’in 4 katlı evine patlayıcılar yerleştiren İsrail askerleri daha sonra dinamitleri ateşleyerek evin kolonları ile birlikte iç duvarları da tamamen yıkıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.