Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 21 Filistinliyi Gözaltına Aldı

  • 25 Mayıs 2016
  • 857 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 21 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Siyonist işgal güçleri bu sabah (25 Mayıs Çarşamba) erken saatlerde Kudüs kentinde ve Batı Yaka’da birçok bölgeye baskın düzenledi. Baskınlar sırasında 21 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgalcilere ait 0404 haber sitesi, işgal ordusunun güvenlik güçlerince aranan 21 kişiyi gözaltına aldığını, gözaltına alınanlardan 13’ünün işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş faaliyetlerine karışmakla suçlandıklarını bildirdi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen sitenin haberinde, Nablus’ta İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi aktivistlerin ve Selfit’in batısındaki Kefer Diyk beldesinde 10 gencin gözaltına alındığı belirtildi.

0404 sitesinin haberinde ayrıca, Ramallah’ın kuzeyindeki Turmus Ayya beldesinden iki kişinin ve doğusundaki Silvad beldesinden bir kişinin, Kudüs’ün doğusundaki Ebu Dis beldesinden de iki kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal ordusu, Beytlahim’in doğusundaki Es-Sevahira beldesinde bir Filistinlide iki tabanca ele geçirildiğini öne sürdü.

Kudüs’ün doğusundaki El-İseviyye beldesinde de iki gencin işgal güçlerince gözaltına alındığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Nablus’ta birçok eve baskın düzenledi ve evlerde yaptığı aramalar sırasında evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.