Siyonist İşgal Güçleri, Şehid Bakan Adına Yapılan 2. Köyü de Yıktı…

  • 24 Ocak 2015
  • 864 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleri, Şehid Bakan Adına Yapılan 2. Köyü de Yıktı…

Siyonist işgal güçleri, Batı Yaka’da yahudi yerleşimciliğini ve ırkçı ayrım duvarını protesto amacıyla işgalci askerler tarafından öldürülen Filistin’in yahudi yerleşimciliğine karşı mücadeleyle ilgilenen bakanı Ziyad Ebu Ayn anısına inşa edilen ikinci Şehit Ebu Ayn Köyü’nü de bugün (23 Ocak Cuma) yıktı.

İkinci Şehit Ebu Ayn köyünün Batı Yaka bölgesinde ve Kudüs’ün güneyinde yer alan Beytlahim vilayetinin sınırları içinde Gosh Atsion yahudi yerleşim merkezi yakınlarına inşa edilmişti.

İşgal güçlerinin bugün söz konusu köyü yıktığı gibi buranın yapımı için çalışan ve eyleme katılan aktivistlerden bazılarını da gözaltına aldığı haber verildi. Gözaltına alınanlar arasında faaliyetleri organize eden Beytlahim Halk Direniş Komiteleri organizatörü Hasan Bureyce ve Beyti Emr Komitesi organizatörü Yusuf Ebu Marya’nın da bulunduğu bildirildi.

İşgal güçlerinin Şehit Ebu Ayn anısına düzenlenen köy ve zeytin bahçelerine sözde sivil yahudi yerleşimcilerle birlikte baskın düzenledikleri ifade edildi. İşgalcilerin bölgeyi askerî kapalı alan ilan etmesinden önce yerleşimciler Şehit Ebu Ayn köyünü düzenleyen aktivistlere vahşice saldırıda bulunmaya kalkışmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.