Siyonist İşgal Güçleriyle Kudüs’te Altı Noktada Çatışmalar Yaşandı

  • 23 Mart 2016
  • 777 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Güçleriyle Kudüs’te Altı Noktada Çatışmalar Yaşandı

İşgal güçleriyle Filistinli gençler arasında dün (22 Mart Salı) Kudüs’te ve banliyölerinde altı noktada çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençler işgal askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri taşladı.

Quds Press Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar Huzma ve Er-Ram köyleriyle Cebel El-Mukebber, Silvan, El-Ayzeriyye ve Ebu Dis beldelerinde yaşandı.

Çatışmaların en şiddetlisine El-Ayzeriyye ve Ebu Dis beldelerinin şahit olduğu ve işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin El-Ayzeriyye beldesindeki çatışmalar sırasında Filistinli iki genci, Kudüs’ün doğusundaki Et-Tur Mahallesi’nde de İsmail Ebu Ğannam isimli Filistinliyi gözaltına aldığını söyledi.

Bu arada, Silvan ve Er-Ram’da Filistinli gençlerin işgal devriyelerine molotof kokteyli attığı, Cebel El-Mukebber’de işgal güçlerinin ve Huzma’da Yahudi yerleşimcilerin araçlarının Filistinli gençlerce taşlandığı bildirildi.

İşgal güçleri taşlı saldırıya uğrayan işgal askerlerinden ve Yahudi yerleşimcilerden yaralanan olmadığını öne sürdü.

Öte yandan, işgal güçlerinin dün sabah erken saatlerde gözaltına aldığı Kudüslü gençleri üçü hariç serbest bıraktığı ve serbest bırakılan gençlere Mescid-i Aksa’dan ve Eski Belde’den 15 gün uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.