Siyonist İşgal Rejimi En-Arakib Köyünü 79. Kez Yıkarak Mazlum Halkı Barınaksız Bıraktı…

  • 09 Aralık 2014
  • 888 kez görüntülendi.
Siyonist İşgal Rejimi En-Arakib Köyünü 79. Kez Yıkarak Mazlum Halkı Barınaksız Bıraktı…

Filistin halkına her türlü zulmü reva gören ve onu evinden yurdundan etmek için her türlü yola başvuran işgal güçleri bugün (9 Aralık Salı) sabah En-Nakab çölündeki El-Arakib köyünü 79. kez yıktı ve köy ahalisini soğuk havada barınaksız bıraktılar.

Filistinli kaynakların belirttiğine göre, bugün sabah onlarca işgal askeri eşliğinde bölgeye gelen yıkım ekipleri, 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarının güneyinde bulunan En-Nakab çölündeki El-Arakib köyünü tekrar yıktılar.

Kaynaklar, işgal güçlerinin yıkımına engel olmak isteyen köy halkına saldıran işgal askerlerinin birkaç kişiyi tartaklayıp yaraladıklarını belirterek “erkeklerle gençlerin sabah işe gitmelerini fırsat bilen işgal güçleri önce köyü kuşattılar. Kadın ve çocukları silah zoruyla dışarı çıkardılar. Ardından kepçe ve buldozerlere yıkım talimatı verdiler. Çok geçmeden evler birer küme yığını haline geldi” dediler.

Köy sakinleri ise, işgal yönetiminin kendilerini köyden çıkarıp atmak istediğini, ancak kendilerinin zeytin ağacı gibi burada kök saldıklarını, evleri 79 defa değil, 100 defa da yıkılsa köyü terk etmeyeceklerini, hakları üzerinde pazarlık yapmayacaklarını, buradaki ağaçların altında ölmeye hazır olduklarını, sonraki nesillerin tarih kitaplarında kendilerinin topraklarını Siyonistlere sattıkları yönünde iftiraları görmeyeceklerini ifade ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.